bespravna gradnja

600.000 građana moglo bi ostati bez kuće!

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš kaže da je čak dvije trećine podnesenih zahtjeva nepotpuno. Unatoč tome što su na vrijeme predali zahtjeve i možda imaju sve uvjete za legalizaciju, čak 600 tisuća građana moglo bi ipak ostati bez svojih kuća i drugih nekretnina.

Ministrica graditeljstva je nakon niza upozorenja proteklih mjeseci odlučila postaviti rokove do kojih vlasnici nekretnina moraju predati svu potrebnu dokumentaciju, odnosno arhitektonska i geodetska izvješća i snimke.

 

Rok od 30 dana

U suprotnom, istaknula je ministrica, prijeti opasnost da će njihovi zahtjevi za legalizaciju biti zauvijek odbačeni. Razlog takvoj odluci je ogroman udio nepotpunih zahtjeva: od ukupno 820.000 predanih zahtjeva do 30. lipnja prošle godine kada je istekao posljednji rok za podnošenje zahtjeva, čak ih je dvije trećine, odnosno oko 600.000, nepotpuno.

 

- Zato ćemo onima koji predali takve zahtjeve dati rok od 30 dana da ih upotpune dokumentacijom. Nakon toga šaljemo opomenu u kojoj će pisati da imaju još 30 dana da predaju snimke izvedenog stanja. Ako se i nakon tog roka od ukupno 60-ak dana ogluše na upozorenja, takvi zahtjevi će biti odbijeni - upozorila je Mrak Taritaš. Prva faza upozorenja počet će za mjesec dana, do kada će, tvrdi ministrica, Agencija za legalizaciju riješiti 200.000 predmeta s potpunom dokumentacijom.

 

Posjetite geodeta

- Već sedam mjeseci koristim svaku priliku da upozorim građane da posjete geodete i arhitekte i što prije pribave i predaju dokumentaciju. No, situacija se nije bitno promijenila. Do 1. lipnja stizali su više-manje potpuni zahtjevi, ali nakon toga, do 30. lipnja, kada je zbog isteka roka predavano najviše zahtjeva, stizale su nam prazne košuljice! - rekla je Mrak Taritaš prilikom predstavljanja početka rada Agencije za legalizaciju.

Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)

Vezani ?lanci


ostale vijesti

 • Zagreb

  Bageri na obali Save

  Bageri na obali Save

  Novi projekt u Zagreb: Uređene prostore uz Savu građani će moći koristiti već ovo ljeto, tvrde u Gradu Zagrebu najavljujući kako obali žele udahnuti urbani život.

  27.04.2018.

 • Režije

  Novo poskupljenje struje

  Spuštena je granica ulaska u takozvani crveni tarifni model s 30 na 20 kilovata, gdje se naplaćuje trošak vršne radne snage.

  19.03.2018.

 • grijanje

  Zbog EU direktive morat ćete zamijeniti bojlere

  Uredba Europske komisije 813/2013, koja je u primjeni od rujna 2015., više ne dozvoljava prodaju klasičnih turbo-plinskih bojlera u EU te se radi energetske učinkovitosti traži ugradnja nove generacije uređaja za grijanje - kondenzacijskih bojlera.

  08.02.2018.

kontakt Zaštita osobnih podataka registracija za ponuđače arhiva potražnje oglasni prostor uvjeti korištenja i pravne obavijesti imenik izvođača

  

partnerske stranice

Get it on Google Play

za računalne djelatnosti i usluge10090 Zagreb, Sunčani brijeg 40 ● CMS 19.0528 - 14 / 47