Zagreb

Savski most Zagreb

Bageri na obali Save

Novi projekt u Zagreb: Uređene prostore uz Savu građani će moći koristiti već ovo ljeto, tvrde u Gradu Zagrebu najavljujući kako obali žele udahnuti urbani život.

Za sve one koji su se pitali što se to događa na obali Save kod okretišta Savski most, gdje proteklih nekoliko dana ordiniraju bageri i kamioni, odgovor je danas dao gradonačelnik Milan Bandić.

Prvi čovjek grada otkrio je kako je riječ o uređenju obale, koje obavljaju Hrvatske vode i Vodoprivreda Zagreb, a nakon kojih bi Grad obalu u dužini od sedam kilometara s obje strane rijeke uzeo u zakup s ciljem provođenja projekta “Aktivnosti na Savi”.

“Zagrebačke obale Save bile su zanemarene više od pola stoljeća i krajnje je vrijeme da im udahnemo novi život”, kazao je gradonačelnik ističući kako građane želi vratiti na Savu.

Naime, Grad je kao najbolje rješenje za osmišljavanje tog prostora izabrao ono koje potpisuju Carlos Zarco, Sara Palomar i Jose Luis Hidalgo iz Španjolske i Zuhal Kol iz Turske. “Na pet će lokacija s obje obale Save biti smješteni privremeni montažni objekti među kojima su sustav za prikazivanje filmova, višenamjenski paviljoni, sunčališta i bazeni. Pri oblikovanju takvog urbanog krajolika grada poštujemo zeleni pojas inundacije, ali se brinemo i o suvremenim potrebama građana. Međusobno umreženi javni prostori stavljaju se u funkciju višenamjenskog korištenja različitih društvenih skupina.

Uređene prostore uz Savu građani će moći koristiti već ovo ljeto”, najavila je Sanja Jerković, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada te izrazila nadu da ovaj projekt bude prvi korak prema projektu “Zagreb na Savi”. Novouređene lokacije građanima će nuditi sportsko-rekreacijske, kulturno-zabavne i ugostiteljske sadržaje.

Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)

Vezani ?lanci

 • Obiteljska kuća »

  Iskop temelja za ogradu - I na okućnicu su nastavljeni radovi, radi se armiranobetonska ograda ...

 • Vijesti »

  Zbog EU direktive morat ćete zamijeniti bojlere - Uredba Europske komisije 813/2013, koja je u primjeni od rujna 2015., više ne dozvoljava prodaju klasičnih turbo-plinskih bojlera u EU te se radi energetske učinkovitosti traži ugradnja nove generacije uređaja za grijanje - kondenzacijskih bojlera.

 • Vijesti »

  Od danas nova pravila o otpadu - Ako živite u obiteljskoj kući dobiti ćete na kućnu adresu komposter za razvrstavanje bio otpada. Morat ćete potpisati izjavu kojom jamčite da ćete se brinuti o spremniku...

 • Gradnja stambene zgrade »

  Instalacije sustava za centralno usisavanje - Ova vrsta instalacija se rijetko viđa, radi se o usisnim cijevima i signalnim žicama za centralno usisavanje.


ostale vijesti

kontakt Zaštita osobnih podataka registracija za ponuđače arhiva potražnje oglasni prostor uvjeti korištenja i pravne obavijesti imenik izvođača

  

partnerske stranice

Get it on Google Play

za računalne djelatnosti i usluge10090 Zagreb, Sunčani brijeg 40 ● CMS 19.0528 - 16 / 61