bespravna gradnja

Danas je zadnji rok za predaju zahtjeva za legalizaciju

Vlasnicima bespravno izgrađenih objekata s rješenjem za rušenje danas je zadnji rok za predaju zahtjeva za legalizaciju. U Hrvatskoj ih je 31 tisuća, a dozvole je za sada ishodilo tek 15-ak posto. Onima koji to ne učine danas, tijekom 2013. godine će se krenuti s rušenjem objekata.

"Nažalost, da. To znači, riječ je o zgradama koje imaju izvršna rješenja za rušenje. Bespravni graditelji koji ne podnesu zahtjev do dana koji je određen, a to je 31. prosinca ove godine, mi ćemo izvršavati rješenja koja oni imaju. Dakle, oni već imaju i barataju izvršnim rješenjima za rušenje koja nisu izvršavana", pojašnjava resorna ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš.

 

Oni koji do danas, zadnji dan predaje zahtjeva, nemaju svu potrebnu dokumentaciju, također se pozivaju da podnesu zahtjev i dopune ga naknadno, za što će imati rok od 15 dana. Rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju nezakonitih građevina za koje nije doneseno rješenje građevinske inspekcije istječe 30. lipnja 2013. godine.