e-dozvola

Građevinska e-dozvola

Od 1. siječnja stižu e-dozvole - Sustav će slati upozorenja šefovima čim netko zakasni s postupkom!

U saborskoj raspravi o paketu građevinskih zakona ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš istaknula je kako je smisao predloženih zakona sređivanje stanja u prostoru, sve kako bi proces prostornog uređenja, gradnje i izdavanja građevinske inspekcije bio jasan, brz i dostupan.

 

Pojasnila je kako će se građevinsku dozvolu ubuduće moći ishoditi temeljem projektne dokumentacije te će biti na snazi tri godine. Osam dana prije početka radova mora se prijaviti početak radova i dokazati da su regulirani vodno-komunalni doprinosi. Ministrica je naglasila i kako će sve što uprihode komunalni redari ići u proračun jedinica lokalne samouprave.

 

Građevinske dozvole novim bi zakonom trebale bi biti gotove u roku 35 dana, a ne, kao dosad, 317 dana. Od 1. siječnja uvodi se e-dozvola koja će svima biti dostupna i svi će ih, po istim kriterijima, moći dobivati na području cijele Hrvatske, a investitori i građani će u bilo kojem trenutku znati u kojoj im je fazi postupak, što moraju dostaviti za građevinsku dozvolu i koliko brzo će je dobiti.

 

"Šef ureda vidi na monitoru sve dozvole i 'crveni' mu se kada je netko od činovnika imao 15 dana da nešto napravi, a nije. To isto vidimo i mi u Ministarstvu", rekla je Mrak-Taritaš.

Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)

Vezani ?lanci

 • Gradnja - kako se radi? »

  Vertikalni serklaži i posljedice potresa - U Hrvatskoj, kao i u cijeloj južnoj Europi od Rusije do Francuske, tradicionalno je razvijena opekarska industrija, a s tim u vezi i stambena izgradnja opekom, pa je tako u Hrvatskoj 80 posto stambenih zgrada izgrađeno opekom. Taj je južni dio Europe seizmički aktivan te se u tom području stalno događaju potresi.

 • Vijesti »

  Zbog EU direktive morat ćete zamijeniti bojlere - Uredba Europske komisije 813/2013, koja je u primjeni od rujna 2015., više ne dozvoljava prodaju klasičnih turbo-plinskih bojlera u EU te se radi energetske učinkovitosti traži ugradnja nove generacije uređaja za grijanje - kondenzacijskih bojlera.

 • Vijesti »

  Vlada 'produžila' rok za legalizaciju - Vlada je Saboru poslala prijedlog zakonskih izmjena koje će ponovno omogućiti predaju zahtjeva za ozakonjenje nelegalnih građevina do 30. lipnja 2018. godine.

 • Vijesti »

  Rok za prijavu za POS-ove stanove produžen do kraja veljače - Ministarstvo poziva sve zainteresirane građane da se jave na taj poziv.

 • Vijesti »

  Državne subvencije za stambeni kredit - U planu je plaćanje pola rate kredita i ograničenje kamate na manje od 4%


ostale vijesti

kontakt Zaštita osobnih podataka registracija za ponuđače arhiva potražnje oglasni prostor uvjeti korištenja i pravne obavijesti imenik izvođača

  

partnerske stranice

Get it on Google Play

za računalne djelatnosti i usluge10090 Zagreb, Sunčani brijeg 40 ● CMS 19.0528 - 21 / 19