bespravna gradnja

Ima li koji legalizirani objekt?

Već u samom početku bilo je jasno kako gradovi nisu spremni za provedbu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, a tome svjedoči i posljednja priča iz Zagreba.

Naime, u Zagrebu do sada još uvijek nije izdano niti jedno rješenje za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata!

Gradska uprava zaprimila je 451 zahtjev za legalizaciju, a riješeno je njih samo 14. Od tih 14 svi su – odbijeni!

 

Iz zagrebačke gradske uprave poručuju kako su zahtjevi odbijeni jer su “podneseni kao nepotpuni”. Sasvim je jasno da građani još uvijek nisu dobro upućeni u cijeli postupak legalizacije, a država i javna uprava sigurno nisu učinili dovoljno da jasno i razumljivo javnosti prezentiraju kompletnu proceduru.

Koliko su stvari zamršene pokazuju i komentari struke koja se još uvijek ne može složiti oko potrebnih dokumenata i njihovoj cijeni. U Rijeci se na primjer, od geodeta može doznati da dok nemaju tumačenja Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, sve što oni, na zahtjev stranke, mogu učiniti, jest da izađu na teren i naprave potvrdu o izvedenom stanju.

Zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata donesen je još u kolovozu ove godine, a u teoriji trebao bi pomoći legalizirati oko 150.000 ilegalnih nekretnina diljem Hrvatske.

Zahtjevi za legalizaciju nekretnina mogu se predati do kraja iduće godine.

A nakon što predate zahtjev, možete se samo nadati da ste priložili svu potrebnu dokumentaciju i čekati.

Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)

Vezani ?lanci

 • Gradnja - kako se radi? »

  Nanosna skela - Prva faza u gradnji objekta obično započinje postavljanjem nanosne skele. Ona služi za prenošenje kota koje je na tlu obilježio geodet...

 • Vijesti »

  Početkom idućeg tjedna započinje novi val rušenja bespravnih objekata - Rušenja se odnose na zahvate u Splitu i okolici.

 • Vijesti »

  Vlada 'produžila' rok za legalizaciju - Vlada je Saboru poslala prijedlog zakonskih izmjena koje će ponovno omogućiti predaju zahtjeva za ozakonjenje nelegalnih građevina do 30. lipnja 2018. godine.

 • Vodič za investitore - gradnja kuće »

  Odabir izvođača i majstora - Pronalazak izvođača za gradnju obiteljske kuće je danas vrlo jednostavan. Ostavite upit na stranicama PraviMajstor® i izvođači će Vam se javiti sami!

 • Vodič za investitore - gradnja kuće »

  Glavni projekt - Glavni projekt je skup međusobno usklađenih projekata kojima se daje tehničko rješenje građevine i dokazuje ispunjavanje temeljnih zahtjeva


ostale vijesti

 • Zagreb

  Bageri na obali Save

  Bageri na obali Save

  Novi projekt u Zagreb: Uređene prostore uz Savu građani će moći koristiti već ovo ljeto, tvrde u Gradu Zagrebu najavljujući kako obali žele udahnuti urbani život.

  27.04.2018.

 • Režije

  Novo poskupljenje struje

  Spuštena je granica ulaska u takozvani crveni tarifni model s 30 na 20 kilovata, gdje se naplaćuje trošak vršne radne snage.

  19.03.2018.

 • grijanje

  Zbog EU direktive morat ćete zamijeniti bojlere

  Uredba Europske komisije 813/2013, koja je u primjeni od rujna 2015., više ne dozvoljava prodaju klasičnih turbo-plinskih bojlera u EU te se radi energetske učinkovitosti traži ugradnja nove generacije uređaja za grijanje - kondenzacijskih bojlera.

  08.02.2018.

kontakt Zaštita osobnih podataka registracija za ponuđače arhiva potražnje oglasni prostor uvjeti korištenja i pravne obavijesti imenik izvođača

  

partnerske stranice

Get it on Google Play

za računalne djelatnosti i usluge10090 Zagreb, Sunčani brijeg 40 ● CMS 19.0528 - 19 / 54