novi ministar

Ivan Vrdoljak - Novi ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva

Ivan Vrdoljak, 39-godišnji Osječanin i budući ministar graditeljstva najavio je izmjenu Zakona o legalizaciji bespravne gradnje i nastavak poticajne stanogradnje, odnosno projekta Čačićevih stanova.

Pokrenut ćemo gradnju na onim temeljima koje je Ratko složio u Vladi. Započet ćemo i projekt energetske efikasnosti i održivog razvoja u javnoj upravi, a onda i modele financiranja u privatnom sektoru, što znači da će rekonstrukcija zgrada poput škola i vrtića ići po programu energetske učinkovitosti, kaže Vrdoljak.

 

Zasad neće biti gradnje Pelješkog mosta

Kad je riječ o Pelješkom mostu Vrdoljak smatra da ga ne treba graditi već se zalaže za gradnju autocesta.

Jedan od Vrdoljakovih prioriteta bit će i izmjena Zakona o legalizaciji bespravne gradnje. Ako zakon postoji, a nijedan objekt nije legaliziran, onda ozbiljna politika mora revidirati zašto je to tako. Zakon nećemo ukinuti, već izmijeniti, kaže Vrdoljak.

Govoreći o svom budućem ministarstvu, Vrdoljak kaže da će Ministarstvo gospodarstva biti nadležno za velike investicije, odnosno razvoj gospodarstva općenito, dok će „Ministarstvo graditeljstva logistički, zakonodavno i provedbeno osigurati sve ono što bude trebalo“.