novi ministar

Ivan Vrdoljak - Novi ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva

Ivan Vrdoljak, 39-godišnji Osječanin i budući ministar graditeljstva najavio je izmjenu Zakona o legalizaciji bespravne gradnje i nastavak poticajne stanogradnje, odnosno projekta Čačićevih stanova.

Pokrenut ćemo gradnju na onim temeljima koje je Ratko složio u Vladi. Započet ćemo i projekt energetske efikasnosti i održivog razvoja u javnoj upravi, a onda i modele financiranja u privatnom sektoru, što znači da će rekonstrukcija zgrada poput škola i vrtića ići po programu energetske učinkovitosti, kaže Vrdoljak.

 

Zasad neće biti gradnje Pelješkog mosta

Kad je riječ o Pelješkom mostu Vrdoljak smatra da ga ne treba graditi već se zalaže za gradnju autocesta.

Jedan od Vrdoljakovih prioriteta bit će i izmjena Zakona o legalizaciji bespravne gradnje. Ako zakon postoji, a nijedan objekt nije legaliziran, onda ozbiljna politika mora revidirati zašto je to tako. Zakon nećemo ukinuti, već izmijeniti, kaže Vrdoljak.

Govoreći o svom budućem ministarstvu, Vrdoljak kaže da će Ministarstvo gospodarstva biti nadležno za velike investicije, odnosno razvoj gospodarstva općenito, dok će „Ministarstvo graditeljstva logistički, zakonodavno i provedbeno osigurati sve ono što bude trebalo“.

Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)

Vezani ?lanci

 • Gradnja - kako se radi? »

  Vertikalni serklaži i posljedice potresa - U Hrvatskoj, kao i u cijeloj južnoj Europi od Rusije do Francuske, tradicionalno je razvijena opekarska industrija, a s tim u vezi i stambena izgradnja opekom, pa je tako u Hrvatskoj 80 posto stambenih zgrada izgrađeno opekom. Taj je južni dio Europe seizmički aktivan te se u tom području stalno događaju potresi.

 • Vijesti »

  Zbog EU direktive morat ćete zamijeniti bojlere - Uredba Europske komisije 813/2013, koja je u primjeni od rujna 2015., više ne dozvoljava prodaju klasičnih turbo-plinskih bojlera u EU te se radi energetske učinkovitosti traži ugradnja nove generacije uređaja za grijanje - kondenzacijskih bojlera.

 • CroSkills »

  Energetska učinkovitost u graditeljstvu - Prvih 280 građevinskih radnika certificirano za eneretski učinkovitu gradnju.

 • Vijesti »

  Vlada 'produžila' rok za legalizaciju - Vlada je Saboru poslala prijedlog zakonskih izmjena koje će ponovno omogućiti predaju zahtjeva za ozakonjenje nelegalnih građevina do 30. lipnja 2018. godine.

 • Vijesti »

  Rok za prijavu za POS-ove stanove produžen do kraja veljače - Ministarstvo poziva sve zainteresirane građane da se jave na taj poziv.


ostale vijesti

kontakt Zaštita osobnih podataka registracija za ponuđače arhiva potražnje oglasni prostor uvjeti korištenja i pravne obavijesti imenik izvođača

  

partnerske stranice

Get it on Google Play

za računalne djelatnosti i usluge10090 Zagreb, Sunčani brijeg 40 ● CMS 19.0528 - 5 / 27