bespravna gradnja

Komunalni doprinos u Zagrebu: do 120 kvadrata - 0kn!

Gradska je skupština na posljednjoj sjednici izglasala prijedlog SDP-a, HSS-a i HSLS-a

Na posljednjoj sjednici Gradske skupštine Zagrepčani koji su bespravno gradili konačno su doznali po kojoj će cijeni plaćati komunalni doprinos u procesu legalizacije svojih kuća. Skupština je odbila prijedlog gradonačelnika, a izglasala onaj koji je predložila većina (SDP, HSS i HSLS). Po kubnom metru bespravni će graditelji u 1. zoni platiti 118 kuna, u drugoj 108, u trećoj 75 te u četvrtoj 56 kuna uz dodatne popuste. Tako će vlasnik objekta imati pravo na otpis 200 kubnih metara te dodatnih 50 kubnih metara po članu obitelji. Još deset posto nižu cijenu imat će branitelji. Prema tom prijedlogu, smatraju zastupnici, većina socijalno ugroženih građana bit će oslobođena plaćanja komunalnog doprinosa.

– Oni koji žive u stanu ili kući do 120 kvadrata neće platiti ni kune, a ostali će imati mjesečne rate od stotinjak kuna – objasnio je SDP-ovac Igor Rađenović. Gradonačelnik Milan Bandić ovaj prijedlog je osudio kazavši da je asocijalan.

U Zagrebu je 33 tisuće bespravno sagrađenih objekata, a tek je njih 14 tisuća predalo zahtjev za legalizaciju.

Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)

Vezani ?lanci

 • Vijesti »

  Početkom idućeg tjedna započinje novi val rušenja bespravnih objekata - Rušenja se odnose na zahvate u Splitu i okolici.

 • Vijesti »

  Vlada 'produžila' rok za legalizaciju - Vlada je Saboru poslala prijedlog zakonskih izmjena koje će ponovno omogućiti predaju zahtjeva za ozakonjenje nelegalnih građevina do 30. lipnja 2018. godine.

 • Vodič za investitore - gradnja kuće »

  Komunalni i vodni doprinos - Komunalni i vodni doprinos plaćaju se prema volumenu buduće građevine.

 • Vijesti »

  600.000 građana moglo bi ostati bez kuće! - Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš kaže da je čak dvije trećine podnesenih zahtjeva nepotpuno. Unatoč tome što su na vrijeme predali zahtjeve i možda imaju sve uvjete za legalizaciju, čak 600 tisuća građana moglo bi ipak ostati bez svojih kuća i drugih nekretnina.

 • Vijesti »

  Legalizacija - ozbiljno upozorenje! - S radom je danas krenula Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada što bi trebalo ubrzati rješavanje zahtjeva za legalizaciju. U agenciji radi 140 ljudi, a u startu su dobili oko 60.000 predmeta izuzetih iz upravnih odijela županija i gradova.


ostale vijesti

 • Zagreb

  Bageri na obali Save

  Bageri na obali Save

  Novi projekt u Zagreb: Uređene prostore uz Savu građani će moći koristiti već ovo ljeto, tvrde u Gradu Zagrebu najavljujući kako obali žele udahnuti urbani život.

  27.04.2018.

 • Režije

  Novo poskupljenje struje

  Spuštena je granica ulaska u takozvani crveni tarifni model s 30 na 20 kilovata, gdje se naplaćuje trošak vršne radne snage.

  19.03.2018.

 • grijanje

  Zbog EU direktive morat ćete zamijeniti bojlere

  Uredba Europske komisije 813/2013, koja je u primjeni od rujna 2015., više ne dozvoljava prodaju klasičnih turbo-plinskih bojlera u EU te se radi energetske učinkovitosti traži ugradnja nove generacije uređaja za grijanje - kondenzacijskih bojlera.

  08.02.2018.

kontakt Zaštita osobnih podataka registracija za ponuđače arhiva potražnje oglasni prostor uvjeti korištenja i pravne obavijesti imenik izvođača

  

partnerske stranice

Get it on Google Play

za računalne djelatnosti i usluge10090 Zagreb, Sunčani brijeg 40 ● CMS 19.0528 - 13 / 14