bespravna gradnja

Novi ministar graditeljstva mijenja Zakon o legalizaciji bespravne gradnje

Novi ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak (HNS) među prvim potezima toga ministarstva ističe izmjene zakona o legalizaciji objekata i njegovu hitnu provedbu, prije svega kad je riječ o legalizaciji poljoprivrednih objekata, što je uvjet za poticaje.

'Zakon o legalizaciji mora biti potpuno provediv i pravedan, a legalizacija jeftina. U sljedećoj godini moramo legalizirati niz objekata, prvenstveno poljoprivrednicima jer oni neće dobivati poticaje', istaknuo je ministar Vrdoljak dodavši kako s tim moraju vrlo brzo ući u koštac.

Govoreći o svojim prvim potezima rekao je kako se prvo mora organizirati ministarstvo vladinom uredbom o novom ustroju, a onda će se koncentrirati na izmjene i dopune zakona o legalizaciji, te nastaviti s provođenjem zakona o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita. Pored subvencije za kupovinu već izgrađenih stanova, rekao je da moraju pokrenuti i modele koji potiču izgradnju novih stanova za prodaju i izgradnju stanova za najam kako bi se pokrenulo tržište nekretnina.

Najavio je i projekte obnove javnih zgrada po principu energetske učinkovitosti i održivog razvoja - vrtića, škola, zgrada u vlasništvu javne uprave.
Istaknuo je kako ih također čeka usklađivanje katastra i gruntovnice. 'Znam da zvuči preambiciozno ali mi je velika želja da do kraja mandata najveći dio Hrvatske bude katastarski izmjeren, a gruntovnice i katastar budu usklađeni', istaknuo je.
'Legalizirati sve što je moguće, srušiti ono što je nužno i pokrenuti industriju visokogradnje', rekao je ministar Vrdoljak.

Novi ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak (HNS) i njegova kolegica nova ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy (SDP) sinoć su, svaki svoj resor, preuzeli od bivšeg ministra zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branka Bačića (HDZ). Nakon preuzimanja, ministar Vrdoljak je izjavio kako znaju što i s kim trebaju raditi, a sad samo treba sjesti i na ovim temeljima odraditi još bolji posao. Dodao je kako je primopredaja bila vrlo dobro pripremljena.

Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)

Vezani ?lanci


ostale vijesti

 • Zagreb

  Bageri na obali Save

  Bageri na obali Save

  Novi projekt u Zagreb: Uređene prostore uz Savu građani će moći koristiti već ovo ljeto, tvrde u Gradu Zagrebu najavljujući kako obali žele udahnuti urbani život.

  27.04.2018.

 • Režije

  Novo poskupljenje struje

  Spuštena je granica ulaska u takozvani crveni tarifni model s 30 na 20 kilovata, gdje se naplaćuje trošak vršne radne snage.

  19.03.2018.

 • razvrstavanje otpada

  Od danas nova pravila o otpadu

  Od danas nova pravila o otpadu

  Ako živite u obiteljskoj kući dobiti ćete na kućnu adresu komposter za razvrstavanje bio otpada. Morat ćete potpisati izjavu kojom jamčite da ćete se brinuti o spremniku...

  01.02.2018.

kontakt Zaštita osobnih podataka registracija za ponuđače arhiva potražnje oglasni prostor uvjeti korištenja i pravne obavijesti imenik izvođača

  

partnerske stranice

Get it on Google Play

za računalne djelatnosti i usluge10090 Zagreb, Sunčani brijeg 40 ● CMS 19.0528 - 1 / 26