razvrstavanje otpada

Od 1. 8. u Zagrebu ide novi način odvoza otpada, bit će jeftinije

Odvoz otpada bit će kućanstvima jeftiniji 30%, najavio je gradonačelnik Milan Bandić, otvarajući jučer treće mobilno reciklažno dvorište u gradu, ono u kvartu Gornji grad - Medveščak

Na križanju ulica Horvatovac i Ružičnjak građani kvarta Gornji grad-Medveščak mogu od jučer bez naknade odlagati 30 različitih vrsta otpada (papir, plastika, metal...), u novommobilnom reciklažnom dvorištu, trećem takvom u gradu, nakon Brezovice i Trnja. 

Otvarajući ovo dvorište, gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će s 1. kolovozakrenuti novi način odvoza otpada što će, pak, objasnio je, uskoro biti i službeno predstavljeno u prostorijama Čistoće.

 

Od tog datuma otpad će se, podsjetio je, odvoziti dva puta tjedno, umjesto dosadašnjih tri. Time će se, rekao je Bandić, smanjiti računi građana za 30%, a napravit će se uštede i u samome poslovanju podružnice Čistoća.

Ocijenite ovo:

prosjek 4.75 (4 glas(a)/ova)

Vezani ?lanci

 • Vijesti »

  Od danas nova pravila o otpadu - Ako živite u obiteljskoj kući dobiti ćete na kućnu adresu komposter za razvrstavanje bio otpada. Morat ćete potpisati izjavu kojom jamčite da ćete se brinuti o spremniku...

 • Vijesti »

  U Zagrebu, od 1. studenog naplata odvoza komunalnog otpada po volumenu! - Usluga građanima počet će se naplaćivati po volumenu, umjesto po kvadraturi stambenog ili poslovnog prostora, očekuje se pojeftinjenje odvoza između 34 i 42 %.

 • Vijesti »

  Naplata smeća po količini - Zagrebačka kućanstva će smeće plaćati od 108 do 324 kuna. Konačna cijena ovisit će o veličini spremnika i broju odvoza otpada mjesečno.

 • Vijesti »

  Obavezno razvrstavanje otpada - Od danas (24.7.2014.) gradovi i općine građanima moraju omogućiti razvrstavanje sedam iskoristivih komponenata otpada - papira, metala, stakla, plastike, tekstila, problematičnog i glomaznog otpada.

ha ha, sad mi je račun manji za 5 kn a jedan je odvoz manje u tjednu. Dakle, usluga je 33% slabija a pojeftinila mi je čitavih 5 kn!! Kad će novi izbori za gradonačelnika?

baš me zanima...


ostale vijesti

kontakt Zaštita osobnih podataka registracija za ponuđače arhiva potražnje oglasni prostor uvjeti korištenja i pravne obavijesti imenik izvođača

  

partnerske stranice

Get it on Google Play

za računalne djelatnosti i usluge10090 Zagreb, Sunčani brijeg 40 ● CMS 19.0528 - 10 / 34