bespravna gradnja

Početkom idućeg tjedna započinje novi val rušenja bespravnih objekata

Rušenja se odnose na zahvate u Splitu i okolici.

Iz Ministarstva prostornog uređenja potvrdili su da je pripremljena akcija uklanjanja, no o njenim detaljima nisu željeli govoriti. Kako doznajemo, na popisu upućenom policiji, lokalnim vlastima i samim vlasnicima nalazi se sedam objekata: dio se nalazi u zaštićenom sklopu sela Stara Podstrana, dio na pomorskom dobru u samoj Podstrani, a preostali u Splitu i obližnjem Dugopolju.

Izdvajaju se dva medijski zanimljiva slučaja - jedan je maštovito nazvan kafić 'Oće li kiša?' na Poljudu, a drugi višekatnica vlasnika Ivice Radoševića iz Dugopolja. Poljudski kafić trebao je biti obuhvaćen posljednjom akcijom rušenja prošle godine, kada je u jednom naletu nastradalo čak tridesetak bespravnih klubova na plaži Žnjan, no nekako je preživio do ovog proljeća. Radi se o neuglednom objektu koji je prethodnih godina mijenjao vlasnike i istodobno se širio na okolno zemljište Grada Splita i Hajduka. Splitski komunalci proteklog ljeta uklonili su stolove i stolice, no vlasnici su iste večeri postavili nove.

Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)

Vezani ?lanci

 • Gradnja stambene zgrade »

  Brušenje zidova nakon gletanja - Soboslikari su nastavili s uređenjem zidova. Nakon gletanja uslijedilo je brušenje.

 • Interijer »

  Popravci i radovi koje trebate prepustiti majstoru - Bez obzira na to što volite "uradi sam" projekte, postoje razne vrste popravaka za koje je bolje da zovete majstora a njih ćete naravno naći na našim stranicama. Uradi sam rješenje nije uvijek najjeftinije, jer razni nestručni popravci mogu napraviti veliku štetu. U ovom kratkom članku pokušati ćemo dati odgovore zašto ipak trebate angažirati majstora.

 • Vijesti »

  Vlada 'produžila' rok za legalizaciju - Vlada je Saboru poslala prijedlog zakonskih izmjena koje će ponovno omogućiti predaju zahtjeva za ozakonjenje nelegalnih građevina do 30. lipnja 2018. godine.

 • Šeničnjak gradnja d.o.o. »

  Rušenje objekata - Priprema budućeg gradilišta je također važna faza u izgradnji. Ako ta priprema podrazumijeva i rušenje starog objekta takve radove je najbolje prepustiti izvođaču koji posjeduje svu potrebnu mehanizaciju.


ostale vijesti

 • Zagreb

  Bageri na obali Save

  Bageri na obali Save

  Novi projekt u Zagreb: Uređene prostore uz Savu građani će moći koristiti već ovo ljeto, tvrde u Gradu Zagrebu najavljujući kako obali žele udahnuti urbani život.

  27.04.2018.

 • Režije

  Novo poskupljenje struje

  Spuštena je granica ulaska u takozvani crveni tarifni model s 30 na 20 kilovata, gdje se naplaćuje trošak vršne radne snage.

  19.03.2018.

 • grijanje

  Zbog EU direktive morat ćete zamijeniti bojlere

  Uredba Europske komisije 813/2013, koja je u primjeni od rujna 2015., više ne dozvoljava prodaju klasičnih turbo-plinskih bojlera u EU te se radi energetske učinkovitosti traži ugradnja nove generacije uređaja za grijanje - kondenzacijskih bojlera.

  08.02.2018.

kontakt Zaštita osobnih podataka registracija za ponuđače arhiva potražnje oglasni prostor uvjeti korištenja i pravne obavijesti imenik izvođača

  

partnerske stranice

Get it on Google Play

za računalne djelatnosti i usluge10090 Zagreb, Sunčani brijeg 40 ● CMS 19.0528 - 13 / 35