porez na nekretnine

Porez na nekretnine - 'Do kraja godine'

'Porez na nekretnine Vlada uvodi do kraja godine', potvrdio je u razgovoru za Media servis ministar finacija Slavko Linić. Najvažnije je što o tomu kažu građani, a građani će biti za, uvjeren je.

'U ovoj godini očekujem puno rasprava o tom porezu s građanima Hrvatske jer bitno je što građani misle o tome. Građani žele da bogatiji ljudi plate više poreza i da na taj način doprinesu za potrebe zdravstva, obrazovanja i ostalog', istaknuo je Linić.

 

Ministar je uvjeren da će dobiti i podršku koalicijskog partnera HNS-a koji se uvođenju poreza protivi, jer kažu, za to nije još vrijeme.

'Na nama je da u naredna četiri mjeseca u polemikama, raspravama i prezentaciji građanima Hrvatske pokažemo da je to nešto što znači odgovorno ponašanje prema imovini. Znači, ako koristimo imovinu, ako živimo na njoj, ona više neće biti porezno opterećena nego do sada s komunalnom naknadom i porezom na vikendice. U isto vrijeme, ako se ponašamo neodgovorno, imamo imovinu koja je zatvorena i ne služi ničemu, nije problem da se nešto više plati. I ako to uspijemo pokazati građanima, vjerujem da neće biti polemike niti među koalicijskim partnerima', naglasio je Linić.

Porez možemo očekivati još ove 2013. godine, potvrdio nam je Linić.'Tako je. Jer kao što vidite, cijelu 2012. godinu krenuli smo s objavom poreznih neplatiša, krenuli smo s posebnim institutom proboja pravne osobnosti, pa smo krenuli s fiskalizacijom, predstečajnom nagodbom. Budimo iskreni, unatoč neprekidnim otporima na sva ova rješenja koja smo iz Ministarstva financija u ime Vlade uputili u javnu raspravu, građani su itekako dobro primili jačanje porezne discipline, prihvatili ove naše mjere, a polako i sustav pokazuje da to nisu nikakva dodatna opterećenja. To je samo odgovorno ponašanje onih koji žive i rade', zaključio je Linić.

Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)

Vezani ?lanci

 • Vijesti »

  Od 2018. još jedan namet - građevinska renta! - Novi zakon o komunalnom gospodarstvu priprema se od lani, a prijedlog koji je upućen u javnu raspravu iznenadio i lokalne jedinice. Sasvim tiho, uvodi se još jedan novi namet!

 • Vijesti »

  Uskoro porez na nekretnine! - Porez se neće plaćati na nekretnine u vlasništvu lokalne samouprave te sakralne objekte u kojima se obavljaju vjerski obredi

 • Vijesti »

  Uz energetske certifikate slijedi i uvođenje procjene vrijednosti nekretnine - Osim uvođenja obaveznih energetskih certifikata, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja tržištu nekretnina sprema nove propise, koji se ovaj put tiču procjene vrijednosti nekretnina. Ta novost je vjerojatno povezana s uvođenjem poreza na nekretnine.

 • Vijesti »

  Ništa od poreza na nekretine? - Ministar financija Slavko Linić bio je gost nedjeljnog dnevnika na HTV-u. U kratkom intervjuu Linić je također najavio kako rebalansa proračuna neće biti, kao ni, najvjerojatnije, poreza na nekretnine.

 • Vijesti »

  Novim zakonom o nekretninama na udaru tvrtke - građani pošteđeni - Linić okreće ploču, još jedan napad ministra na poslodavce nije slučajan. Kako doznajemo iz izvora bliskih vladi, upravo će vlasnici tvrtki i banaka u RH snositi glavni teret uvođenja poreza na nekretnine. Za građane koji raspolažu s jednom ili dvije nekretnine za stanovanje ili legalni najam, porezno opterećenje neće se mijenjati, tvrdi naš izvor.


ostale vijesti

kontakt Zaštita osobnih podataka registracija za ponuđače arhiva potražnje oglasni prostor uvjeti korištenja i pravne obavijesti imenik izvođača

  

partnerske stranice

Get it on Google Play

za računalne djelatnosti i usluge10090 Zagreb, Sunčani brijeg 40 ● CMS 19.0528 - 22 / 56