bespravna gradnja

Rok za legalizaciju neće se produžiti

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Ana Mrak Taritaš danas je govoreći o problematici nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru, na 19. Forumu poslovanja nekretninama u Savudriji, poručila kako rok za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata istječe 30. lipnja te se, kako je rekla "neće pomicati ni za jednu jedinu minutu".

Podsjetila je kako je do sada pristiglo oko 150 tisuća zahtijeva za legalizacijom objekata, no u konačnici ih se očekuje više od 200 tisuća. Ministrica Mrak Taritaš naglasila je kako će do kraja svibnja iz Vojno-geografskog instituta u Beogradu u Hrvatsku stići vojne avionske snimke kojima će mnogi moći regulirati svoju gradnju.

 

"Poruka je svima onima koji su sigurni da su gradili prije 15. veljače 1968. da ne ulaze u postupak legalizacije, jer će dobiti snimke krajem svibnja i moći će dobiti taj podatak. Oni koji nisu sigurni bolje da podnesu zahtjev pa ako je sa snimkama sve u redu lako će odustati", istaknula je ministrica Anka Mrak Taritaš dodavši da ukoliko ne podnesu taj zahtjev neće moći legalizirati pogotovo, kako je rekla "ako su u pitanju neke rubne situacije".

 

Inače, cilj ovog dvodnevnog Foruma je da se sudionicima putem aktualnih i zanimljivih tema pruži uvid u novine vezane uz zakonsku regulativu odnosno da im se ponudi rješenja za probleme poslovanja u svakodnevnoj praksi.

U sklopu ovog Foruma dodijeljene su Potvrde o prihvaćanju Kodeksa etike u poslovanju posrednika u prometu nekretninama i to onim tvrtkama koje su potpisale Kodeks.