Obnova fasada

Grad Zagreb plaća 80 posto obnove fasade

Skupštinski zastupnici prisilili su gradonačelnika da promijeni odluku o pročeljima.

Svima jednako. Nema više podjela u gradu, odlučio je gradonačelnik Milan Bandić, barem što se tiče obnove pročelja. Bez obzira žive li Zagrepčani u Španskom, Sesvetama ili na Trgu bana Jelačića, odluče li se na obnovu fasade uz sufinanciranje Grada, za to će dobiti 80 posto ukupnog iznosa.
 

Žele i energetsku obnovu

Takav će se prijedlog naći i na stolovima skupštinskih zastupnika na sjednici 21. ožujka, a upravo njihove kritike natjerale su gradonačelnika da promijeni način sufinanciranjaza koji se dosad prijavilo gotovo sto tisuća Zagrepčana.

– Zadovoljni smo, ali ne mogu još reći hoćemo li dići ruke za takav prijedlog, s obzirom na to da ga još nismo vidjeli i ne znamo što točno sadrži. Važno nam je bilo otpočetka da se građani ne dijele po zonama, odnosno da jedni dobiju 60, drugi 70, a treći 80 posto sufinanciranja, ali bitno nam je i da se zgrade energetski obnove, a ne samo ušminkaju.
 

Premalo u proračunu

S obzirom na broj prijavljenih dosad, muči ga jedino da iznos za fasade predviđen u proračunu neće biti dovoljan.

– To je samo trideset milijuna kuna – istaknuo je Župan znajući da obnova pročelja jedne višestambene zgrade u prosjeku stoji oko milijun kuna, a već sad za obnovu je prijavljeno njih 1700. Osim činjenice da će svi Zagrepčani za fasadu od Grada dobiti isti novac, novost u odluci o pročeljima bit će i antigrafitni premaz.

Premaz u visini od tri metra predviđen je još Akcijskim planom za sprečavanje vandalskog grafitiranja 2015. Nema smisla obnavljati ništa, ako se pročelje neće zaštititi.

Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)

Vezani članci

 • Gradnja stambene zgrade »

  Coklovi fasade i rubovi terasa - Spoj fasade i stolarije izvodni se posebnim profilom...

 • Gradnja stambene zgrade »

  Profili za spoj fasade i stolarije - Spoj fasade i stolarije izvodni se posebnim profilom...

 • Gradnja - kako se radi? »

  Kuća od brodskih kontejnera - Porastom svijesti o brizi za okoliš, sve više se pojavljuju građevinski projekti koji imaju obilježja zelene gradnje. Arhitekti i dizajneri su se udružili kako bi osmislili kuću izrađenu od recikliranih i održivih materijala. Rezultat je jedna vrlo lijepa i prostrana obiteljska kuća.

 • Gradnja stambene zgrade »

  Tiplanje kamene vune - Fasaderski radovi nastavljeni su tiplanjem blokova kamene vune.

 • Gradnja stambene zgrade »

  Izrada fasade od kamene vune - Ekipa fasadera koji su angažirani preko stranica PraviMajstor® započela je izradu fasade od kamene vune...


ostale vijesti

kontakt Zaštita osobnih podataka registracija za ponuđače arhiva potražnje oglasni prostor uvjeti korištenja i pravne obavijesti imenik izvođača

  

partnerske stranice

Get it on Google Play

za računalne djelatnosti i usluge10090 Zagreb, Sunčani brijeg 40 ● CMS 18.1023 - 11 / 239