Graditeljstvo

Porasla je vrijednost građevinskih radova

Vrijednost građevinskih radova porasla je za 3%, a novih narudžbi 12%.

Vrijednost građevinskih radova, koje su u Hrvatskoj izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima, u drugom tromjesečju porasla je 3,0 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok je vrijednost novih narudžbi skočila za 12,2 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Građevinski radovi u drugom su kvartalu bili ukupno vrijedni 5,22 milijarde kuna, od čega se 3,79 milijardi odnosi na radove izvedene s vlastitim radnicima, a 1,43 milijarde kuna na radove ostvarene s podizvođačima.

Gledajući samo radove obavljene s vlastitim radnicima, 56,5 posto izvedeno je na novogradnjama, a 43,5 posto su ostali radovi. Istovremeno je 45,6 posto radova izvršeno na zgradama i 54,4 posto na ostalim građevinama.

Vrijednost novih narudžbi u drugom kvartalu iznosila je 4,43 milijarde kuna, od čega se 2,46 milijardi odnosi na zgrade, a 1,97 milijardi kuna na ostale građevine. Gledano na razini prvih šest ovogodišnjih mjeseci, vrijednost izvršenih radova veća je 4,2 posto u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine, dok je vrijednost novih narudžbi porasla 17,4 posto.

Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)

Vezani članci

 • Gradnja - kako se radi? »

  Novi građevinski materijali - Beton je najviše upotrebljavan građevinski materijal današnjice. Njegovi standardni sastojci su agregat (šljunak i pijesak), cement i voda. Pri proizvodnji cementa godišnje se oslobađa, na svjetskom nivou, oko sedam posto od ukupnog ugljičnog dioksida (CO2) u atmosferu što pridonosi globalnom zatopljenju.

 • Gradnja - kako se radi? »

  Prozirni beton - Prozirni, svjetlopropusni beton patent je mađarskog arhitekta Árona Losonczija, a jedan je od najinovativnijih primjera upotrebe stakla u betonu

 • Obiteljska kuća »

  Prije žbukanja - Instalacije su postavljene, na red je došlo unutarnje žbukanje...

 • Vodič za investitore - gradnja kuće »

  Građevinska dozvola - Potvrdom glavnog projekta za gradnju građevine potvrđuje se da je glavni projekt izrađen u skladu s posebnim uvjetima.


ostale vijesti

kontakt Zaštita osobnih podataka registracija za ponuđače arhiva potražnje oglasni prostor uvjeti korištenja i pravne obavijesti imenik izvođača

  

partnerske stranice

Get it on Google Play

za računalne djelatnosti i usluge10090 Zagreb, Sunčani brijeg 40 ● CMS 19.0123 - 21 / 128