bespravna gradnja

U Rogoznici je prihod od legalizacije preko 7 milijuna kuna

Iako su krajem prošle godine izglasali niz pogodnosti i popusta za određene kategorije građana, cijena legalizacije, zaključili su rogoznički vijećnici, na njihovom je području još uvijek visoka. Od legalizacije bespravno izgrađenih kuća u 2012. godini uprihodovano je preko 7 milijuna kuna.

Rogoznička općinska blagajna nikada nije bila punija, a braneći izvješće od radu za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca prošle godine rogoznička načelnica Sandra jakelić je izvIjestila vijećnike da su planirani proračunski prihodi za prošlu godinu premašeni za oko 700 tisuća kuna.
 
Tome je svako pridonijela i legalizacija, koja je, kaže načelnica, započela još 2009. godine. Broj zaprimljenih predmeta u rogozničkoj Ispostavi za prostorno planiranje i građenje broji se u tisućama.

- Na posljednjoj sjednici prije raspuštanja Općinskog vijeća raspravljat ćemo o zahtjevu vijećnika i građana. Nećemo ignorirati niti jedan slučaj, a posebice ne peticiju koju su nam nedavno uputili građani.

Međutim, nova odluka mora biti pravedna i ne smije dovesti u pitanje funkcioniranje općine i realizaciju planiranih projekta - istaknula je načelnica Jakelić. Inače, nezadovoljni visinom komunalnog doprinosa stanovnici Općine Rogoznica peticijom su od općinske vlasti zatražili da im se prizna legalnost građevina i dijelova građevina izgrađenih do konca 1968. god, te da se od komunalnog doprinosa odbiju sva njihova dosadašnja ulaganja u komunalnu infrastrukturu. U protivnom, navedeno je u peticiji, bit će prisiljeni organizirati prosvjede i druge akcije građanskog neposluha. Peticiju je potpisalo oko 450, uglavnom stalnih stanovnika općine Rogoznica.

Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)

Vezani ?lanci

 • Vijesti »

  Početkom idućeg tjedna započinje novi val rušenja bespravnih objekata - Rušenja se odnose na zahvate u Splitu i okolici.

 • Vijesti »

  Vlada 'produžila' rok za legalizaciju - Vlada je Saboru poslala prijedlog zakonskih izmjena koje će ponovno omogućiti predaju zahtjeva za ozakonjenje nelegalnih građevina do 30. lipnja 2018. godine.

 • Vijesti »

  600.000 građana moglo bi ostati bez kuće! - Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš kaže da je čak dvije trećine podnesenih zahtjeva nepotpuno. Unatoč tome što su na vrijeme predali zahtjeve i možda imaju sve uvjete za legalizaciju, čak 600 tisuća građana moglo bi ipak ostati bez svojih kuća i drugih nekretnina.

 • Vijesti »

  Legalizacija - ozbiljno upozorenje! - S radom je danas krenula Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada što bi trebalo ubrzati rješavanje zahtjeva za legalizaciju. U agenciji radi 140 ljudi, a u startu su dobili oko 60.000 predmeta izuzetih iz upravnih odijela županija i gradova.

 • Vijesti »

  Svaki 6. zahtjev za legalizaciju je odbijen! - Odbijeni su zahtjevi za, primjerice, legalizaciju gradnje na pomorskom dobru. Odbačeni su oni nakon 1. lipnja.


ostale vijesti

 • Zagreb

  Bageri na obali Save

  Bageri na obali Save

  Novi projekt u Zagreb: Uređene prostore uz Savu građani će moći koristiti već ovo ljeto, tvrde u Gradu Zagrebu najavljujući kako obali žele udahnuti urbani život.

  27.04.2018.

 • Režije

  Novo poskupljenje struje

  Spuštena je granica ulaska u takozvani crveni tarifni model s 30 na 20 kilovata, gdje se naplaćuje trošak vršne radne snage.

  19.03.2018.

 • grijanje

  Zbog EU direktive morat ćete zamijeniti bojlere

  Uredba Europske komisije 813/2013, koja je u primjeni od rujna 2015., više ne dozvoljava prodaju klasičnih turbo-plinskih bojlera u EU te se radi energetske učinkovitosti traži ugradnja nove generacije uređaja za grijanje - kondenzacijskih bojlera.

  08.02.2018.

kontakt Zaštita osobnih podataka registracija za ponuđače arhiva potražnje oglasni prostor uvjeti korištenja i pravne obavijesti imenik izvođača

  

partnerske stranice

Get it on Google Play

za računalne djelatnosti i usluge10090 Zagreb, Sunčani brijeg 40 ● CMS 19.0528 - 0 / 30