bespravna gradnja

U Zagrebu se povećao broj zahtjeva za legalizacijom

Zaključno s 25. ožujkom u Gradsku upravu pristiglo je 13.268 zahtjeva za legalizacijom, a oko 2000 zahtjeva stiglo je u samo posljednja dva tjedna prošle godine.

Grad je zaprimio oko 2000 zahtjeva za legalizacijom krajem prošle godine, a radi se o nekretninama predviđenima za rušenje. Podacima Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada najviše zahtjeva podnijeli su stanovnici općina Novi Zagreb i Dubrava.

 

Zaključno s 25. ožujkom u Gradsku upravu pristiglo je 13.268 zahtjeva za legalizacijom, a oko 2000 zahtjeva stiglo je u samo posljednja dva tjedna prošle godine. Iz Gradskog ureda očekuju da će najveća navala biti početkom srpnja. Za povećan broj zahtjeva za legalizaciju, zalužan je gradonačelnik Milan Bandić, smatraju u Gradskoj upravi, i to zbog tribina o legalizaciji koje je održavao, a s kojima je ponovno krenuo već jučer. No, na jučerašnjoj tribini bilo je više govora o izborima. Bandić je građanima pustio snimku sa Skupštine u ožujku na kojoj je koalicija SDP- HSU- NL Tatjane Holjevac odbacila njegov prijedlog komunalnog doprinosa za nelegalno izgrađene objekte.

 

- Prema izglasanom plaćate dvostruko više nego što ja predlažem, u svibnju su izbori, najavio je.

Iduća na redu održat će se 12. travnja za područje Novi Zagreb - Istok u Mjesnim odborima Jakuševec, Hrelić i Mičevec.

Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)

Vezani ?lanci

 • Vijesti »

  Početkom idućeg tjedna započinje novi val rušenja bespravnih objekata - Rušenja se odnose na zahvate u Splitu i okolici.

 • Vijesti »

  Vlada 'produžila' rok za legalizaciju - Vlada je Saboru poslala prijedlog zakonskih izmjena koje će ponovno omogućiti predaju zahtjeva za ozakonjenje nelegalnih građevina do 30. lipnja 2018. godine.

 • Vijesti »

  600.000 građana moglo bi ostati bez kuće! - Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš kaže da je čak dvije trećine podnesenih zahtjeva nepotpuno. Unatoč tome što su na vrijeme predali zahtjeve i možda imaju sve uvjete za legalizaciju, čak 600 tisuća građana moglo bi ipak ostati bez svojih kuća i drugih nekretnina.

 • Vijesti »

  Legalizacija - ozbiljno upozorenje! - S radom je danas krenula Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada što bi trebalo ubrzati rješavanje zahtjeva za legalizaciju. U agenciji radi 140 ljudi, a u startu su dobili oko 60.000 predmeta izuzetih iz upravnih odijela županija i gradova.

 • Vijesti »

  Svaki 6. zahtjev za legalizaciju je odbijen! - Odbijeni su zahtjevi za, primjerice, legalizaciju gradnje na pomorskom dobru. Odbačeni su oni nakon 1. lipnja.


ostale vijesti

 • Zagreb

  Bageri na obali Save

  Bageri na obali Save

  Novi projekt u Zagreb: Uređene prostore uz Savu građani će moći koristiti već ovo ljeto, tvrde u Gradu Zagrebu najavljujući kako obali žele udahnuti urbani život.

  27.04.2018.

 • Režije

  Novo poskupljenje struje

  Spuštena je granica ulaska u takozvani crveni tarifni model s 30 na 20 kilovata, gdje se naplaćuje trošak vršne radne snage.

  19.03.2018.

 • grijanje

  Zbog EU direktive morat ćete zamijeniti bojlere

  Uredba Europske komisije 813/2013, koja je u primjeni od rujna 2015., više ne dozvoljava prodaju klasičnih turbo-plinskih bojlera u EU te se radi energetske učinkovitosti traži ugradnja nove generacije uređaja za grijanje - kondenzacijskih bojlera.

  08.02.2018.

kontakt Zaštita osobnih podataka registracija za ponuđače arhiva potražnje oglasni prostor uvjeti korištenja i pravne obavijesti imenik izvođača

  

partnerske stranice

Get it on Google Play

za računalne djelatnosti i usluge10090 Zagreb, Sunčani brijeg 40 ● CMS 19.0528 - 18 / 52