dekoracija zidova

Dekoracije pomoću drva iz prirode

Donosimo vam nekoliko kreativnih načina na koje možete iskoristiti drvo iz prirode i učiniti vaš dom ljepšim.

stalak panj

Stolići od balvana

Iskoristite balvane kao male stoliće odnosno kao prostor na koji možete staviti tegle cvijeća, vaze i ostale dekorativne predmete. Također ih možete koristiti kao prostor za sjedenje.

 

Sve što je potrebno učiniti je: naći prigodan balvan, očistiti ga od kore koja bi se mogla odlomiti i napraviti nered, te s brusnim papirom prijeći nekoliko puta preko gornje i donje strane kako biste ujednačili prijelaze.

 

Sljedeći korak nije nužan, ali će omogućiti lakše premještanje. Dodajte kotačiće s donje strane, najbolje četiri. I to je sve dobili se male pokretne stoliće na koje možete stavljati različite dekorativne predmete.

stalak za svijeću

Stalak za svijeću

Potrebne su vam male niske klade (najpogodnije je 20 cm visine i 7 cm širine) i naravno svijeća. Poželjno je da je drvo neko koje ima lijepu boju kore kao breza. Uzmite drvo koje ste odabrali i izbušite rupu u kladi koja je dimenzije svijeće koju želite staviti unutra. Brusnim papirom uredite rubove i plohe po izboru. Umetnite svijeću i dobili ste novi dekorativni predmet.

puteljak

Vrtni puteljak

Uzmite balvan i razrežite ga na nekoliko manjih komada okruglog oblika debljine do 20 cm. Postavite ih u dvorište na razdaljinu od 70 cm i tako napravite mali puteljak, odnosno drvene ploče po kojima ćete hodati. Za gotovo ništa novaca možete napraviti zabavan puteljak umjesto skupog egzotičnog kamenja. Sve što je potrebno je malo vremena, kreativnosti i dobre volje.