Opća pravila i uvjeti korištenja stranica

Korisnike, posjetitelje, klijente, izvođače i pružatelje usluga upućujemo s ovim Općim pravilima i uvjetima te ih pozivamo da iste redovito provjeravaju kako bi bili upoznati s njima.

Ova opća pravila i uvjeti vrijede za sve korisnike internetske stranice. Ulazom na internetsku stranicu korisnik potvrđuje da je upoznat s ovim općim pravilima i uvjetima te je u cijelosti s njima suglasan. U slučaju bilo kakvog kršenja ovih općih pravila i uvjeta, Frenia j.d.o.o. ima pravo upotrijebiti sva pravna sredstva za otklanjanje prekršaja.

Portal 'PraviMajstor®' Vam omogućava korištenje usluga i sadržaja prema dole navedenim uvjetima. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge portala 'PraviMajstor®'.

Korištenjem bilo kojeg dijela portala smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima, te prihvaćaju koristiti sadržaje isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Svi sadržaji na portalu su objavljeni u dobroj namjeri, te stoga ne preuzimamo nikakvu odgovornost za istinitost podataka i ne odgovaramo za eventualnu štetu nastalu krivo objavljenim ili pogrešno napisanim sadržajima.

Važna napomena

Cilj portala 'PraviMajstor®' nije zamijeniti stručnost i znanje, već vam pružiti dodatne informacije.
Niti jedan posjetitelj ili korisnik portala ne bi smio rabiti informacije sadržane na ovom portalu bez dodatne konzultacije sa stručnjakom iz odgovarajućeg područja.

Sadržaj i usluge

'PraviMajstor®' portal zadržava pravo promjene ili ukidanje bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obveze prethodne najave. Uz vlastiti sadržaj na portalu se nalaze i sadržaji oglašivača, te linkovi na druge stranice. 'PraviMajstor®' portal ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na ovom portalu.

Pravila ponašanja

Korisnicima portala strogo je zabranjeno:

 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge fizičke ili pravne osobe
 • lažno predstavljanje je dozvoljeno jedino u komentarima ali ni tamo nije dozvoljeno predstavljanje s imenima stvarnih osoba
 • objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja i korisnika portala
 • objavljivanje sadržaja koji krše postojeće zakone Republike Hrvatske
 • objavljivanje sadržaja koji vrijeđaju, diskriminiraju, prijete, pozivaju na mržnju na nacionalnoj, rasnoj, religijskoj i seksualno orijentiranoj osnovi
 • objavljivanje sadržaja koji su uvrjedljivi, prijeteći, vulgarni ili ugrožavaju tuđu privatnost
 • objavljivanje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
 • svjesno objavljivanje ili slanje sadržaja koji sadrži računalne viruse

Pravila za komentiranje članaka

Na većini stranica portala omogućeno je komentiranje članaka zbog boljeg informiranja ili razmjene mišljenja. Mi očekujemo od Vas da tu mogućnost koristite na taj način i uvijek ste dobrodošli. Kod pisanja komentara nije potrebno pisati svoje stvarno ime te je sve u potpunosti anonimno.

Molimo Vas da se kod komentiranja ne služite neprikladnim izrazima ili vrijeđanjima. Vaša IP adresa će biti zabilježena uz svaki komentar. Također, zabranjeno je reklamiranje, pisanje email adresa ili linkova na neke stranice, ostavljanje brojeva telefona ili imena stvarnih osoba. Ako želite stupiti u kontakt s redakcijom i izraziti neko mišljenje o prikazanom tekstu izvolite to učiniti preko email adrese.

Redakcija portala zadržava pravo obrisati svaki komentar za koji budemo smatrali da je neprikladan.

Autorska prava

Svi sadržaji na portalu 'PraviMajstor®' su zaštićeni autorskim pravima, te se ne smiju kopirati, distribuirati, niti rabiti na bilo koji način u komercijalne svrhe, bez prethodnog pisanog odobrenja redakcije portala. Sadržaji objavljeni na portalu 'PraviMajstor®' mogu se rabiti isključivo za osobnu uporabu.

Privatnost i zaštita osobnih podataka

Portal 'PraviMajstor®' poštuje privatnost korisnika i posjetitelja i prikupljat će podatke o identitetu osoba, samo ako su ustupljeni dobrovoljno odnosno ako su dobiveni privolom. Ti podaci će se koristiti kako bismo udovoljili Vašim zahtjevima za informacijama te za Vas pronašli odgovarajućeg pružatelja usluge. 'PraviMajstor®' neće na bilo koji drugi način, osim gore navedenog, koristiti vaše osobne podatke niti ih prenositi trećoj strani bez vašeg odobrenja. Sve promjene politike zaštite privatnosti biti će pravodobno objavljene na portalu.

Brisanje osobnih podataka

U svakom trenutku posjetitelj koji je ostavio upit na portalu  'PraviMajstor®' može zatražiti brisanje osobnih podataka. To može učiniti na 2 načina:

 1. ispunjavanjem ankete o obavljenim radovima ili uslugama
 2. zahtjevom za brisanjem osobnih podataka u email poruci

Email poruka sa zahtjevom o brisanju osobnih podataka mora sadržavati poveznicu na objavljeni upit. Ta poveznica nalazi se u obavijesnoj email poruci koju smo poslali u trenutku objave upita. Također, u istoj email poruci nalazi se i poveznica na anketu.

Izmjene uvjeta korištenja

Portal 'PraviMajstor®' zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

 

Pravne obavijesti

Pravne obavijesti se odnose na sve stranice portala PraviMajstor®. Tvrtka Frenia j.d.o.o. vlasnik stranica PraviMajstor® se zalaže za najbolje moguće djelovanje stranica www.pravimajstor.com ali ne preuzima odgovornost niti garantira nesmetano korištenje usluga. Svi korisnici, posjetitelji i registrirani izvođači radova i pružatelji usluga koriste stranice www.pravimajstor.com na vlastitu odgovornost.

Frenia j.d.o.o. niti bilo koja druga pravna i fizička osoba koja je sudjelovala ili još sudjeluje pri nastanku, stvaranju i izradi stranica ili dodavanju novih informacija i objavljenog materijala, ne odgovara u bilo kojem opsegu za štetu koja bi mogla nastati iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja informacija.

Također, tvrtka Frenia j.d.o.o. ne može biti odgovorna za bilo kakve štete (uključujući one koje uzrokuju virusi) računalne opreme, mobilnih telefona ili bilo koje druge aplikacije preko koje je moguće pristupati stranici, zbog vašeg pristupa stranici ili njene upotrebe na bilo koji način. Frenia j.d.o.o. ne može biti odgovorna za štetu bilo kakve vrste koja je mogla nastati zbog upotrebe ili nemogućnosti upotrebe www.pravimajstor.com, i/ili svih njenih podstranica.

Frenia j.d.o.o. će se truditi održavati pravilnost, ažurnost i potpunost podataka na ovim stranicama, ali ne preuzima nikakvu odgovornost za njihovu pravilnost, ažurnost i potpunost. Zadržavamo pravo da možemo ove stranice promijeniti bilo kada i bez prethodne obavijesti i ne preuzima nikakvu odgovornost za posljedice tih promjena.

Uporabom ove stranice prihvaćate i razumijete naše uvjete i ove obavijesti. Korisnik koji stranice upotrebljava na nedozvoljen način, u potpunosti je materijalno i kazneno odgovoran.

Uvjeti uporabe za ponuđače radova, usluga i proizvoda

Ponuđač usluge je u daljnjem tekstu ponuđač a odnosi se na majstore, izvođače, pružatelje usluga ili ponuđače proizvoda.

Ponuđač ostvaruje usluge nakon uplate nekog oblika suradnje. Uporaba stranica je potpuno besplatna, ne postoje naknade za uporabu, skriveni troškovi ili sl. a naplaćuje se samo uvid u kontakte klijenata. Uvid u kontakte klijienata je moguć samo po unaprijed plaćenoj ponudi koju ćemo poslati ponuđaču na temelju odabranih opcija. Ponuda nije obavezujuća, ako je ponuđač ne plati i dalje će se prikazivati profil djelatnosti ponuđača, no ponuđač neće moći stupati u kontakt s klijentima.

Nakon prijave na stranice, ponuđač treba ispuniti profil djelatnosti da bi mu cjenik bio vidljiv. Napominjemo ponovno, da je registracija i izrada profila djelatnosti - besplatna.

Aktivacijom usluge za uvid u kontaktne informacije stranaka na stranicama www.pravimajstor.com ponuđač prihvaća i slaže se:

 1. S načinom obračuna i visinom cijene za usluge stranica www.pravimajstor.com
 2. Da će usluge izvedene na osnovi primljenih upita provesti po važećim zakonima Republike Hrvatske
 3. Ponuđač nema pravo na povrat plaćenog iznosa nakon prvog uvida u kontaktne podatke naručitelja
 4. Da jamči uporabu podataka stranaka, posebno onih osobnih, dobivenih preko usluga stranica www.pravimajstor.com u skladu s važećim zakonima Republike Hrvatske. Ponuđač se obvezuje podatke o strankama, pridobivene putem usluga posredovanja ili na drugi način preko stranica www.pravimajstor.com, koristiti u skladu sa Zakonom o elektroničkim komunikacijama, Zakonom o elektroničkoj trgovini, Zakonom o zaštiti osobnih podataka i drugim važećim propisima.
 5. Ponuđač se obvezuje podatke o strankama koristiti isključivo u svrhu pripreme ponude te za sklapanje posla sa strankom.
 6. Ponuđač se obvezuje da osobne podatke stranke neće, u niti jednom slučaju, posredovati drugim korisnicima, podizvođačima, kooperantima ili bilo kojoj trećoj strani. Isto tako, nikome neće posredovati bilo kakve podatke koji su objavljeni u upitu.
 7. stranice www.pravimajstor.com daju na uvid podatke koje im je dostavio naručitelj radova, zadržavaju pravo izmjene teksta upita u cilju bolje informiranosti ali ne snose nikakvu odgovornost za moguće nepravilnosti ili pogreške u osobnim podacima ili u tekstu upita.

Uvjeti uporabe za stranke, klijente, posjetitelje i naručitelje usluga

 1. Predaja upita za stranke je besplatna
 2. Za izbor ponuđača usluga odgovara isključivo stranka. Tvrtka Frenia j.d.o.o. i stranice www.pravimajstor.com ne snose nikakvu odgovornost za moguću štetu nastalu prije, u toku ili nakon realizacije radova ili usluga. Stranka sklapa dogovore isključivo s ponuđačem usluge kojeg je sama odabrala i sva odgovornost i rješavanje mogućih sporova je dalje između stranke i ponuđača usluga - majstora, izvođača, ponuđača proizvoda i usluga.
 3. Stranka s predajom upita nije obavezna prihvatiti niti jednu pristiglu ponudu