izrezivanje šablone za dekoriranje zidova

folije za dekoriranje zidovaDekoriranje zidova

Vjerujemo da ste i sami već mnogo puta pomislili kako bi mogli vizualno obogatiti prostor u kojem boravite. Ili ste možda jednostavno pomislili "ovaj zid je tako dosadan" i treba mu dati "nešto". Nadamo se da će Vam ove stranice pomoći u tome, prikazati ćemo kako to možete vrlo jednostavno sami učiniti.

Sve što trebate su samoljepiva folija, neki dobar motiv i obične škare.

 

ideja, boja, motiv...

Prvo morate malo osmisliti kako bi to sve skupa trebalo izgledati. Desno na ovoj stranici su neki primjeri dekoriranih zidova. Kao i u svemu, važno je ispravno odabrati boje i uskladiti ih sa ostatkom interijera. Tople boje su prikladne za prostorije gdje se često boravi dok su one hladnije možda primjerenije u spavaćim sobama.

Također često se kod dekoriranja zidova povezuju detalji iz prostora sa motivom na zidu. Npr. svjetiljka u kutu sobe sigurno na određen način obasjava zid ali i baca sjenu. Ukrasite rubove svijetla i sjene po zidu s nekim manjim motivom.

 

Izvor motiva

Motiv koji ćete preslikati na zid zaista može biti svakakav a izbor ovisi o Vama. Na raspolaganju je neograničen broj oblika i detalja. Internet je odlično mjesto za njihov pronalazak. Također, motive ćete pronaći gotovo u svakom časopisu. Kad na stranicama časopisa ugledate nekog leptira on lako može biti Vaš uzorak za dekoraciju.

 

Izrada šabloneizrezivanje šablone za dekoriranje zidova

  • Izrežite odabrani motiv iz papira
  • Pažljivo ga precrtajte na malo deblji karton
  • Izrežite crtež iz kartona - upravo ste napravili svoju šablonu
  • Raširite samoljepivu foliju te šablonu jednostavno kopirajte još mnogo puta
  • Izrežite iz folije sve crteže

 

Motivi većih dimenzija

Proba sa nekim motivom manjih dimenzija Vam je odlično uspjela?

I tek sad imate nove ideje? Odlično i za to postoji rješenje. Znamo da Vam se sviđaju neki naši prijedlozi iz desnog ili doljnjeg dijela stranice. Za izradu takvih motiva trebati će Vam mala pomoć nekog tko ima ploter koji može izrezivati foliju. Ako živite u većem gradu tada Vam neće biti problem naći takvu uslugu jer postoji mnogo raznih "studia za dizajn" koji se zapravo bave izradom natpisa. Na takav način se dekoriraju i vozila.

 

Priprema motiva

ploter za izrezivanje folijeIzrezivanje folije pomoću računala i plotera se temelji na vektorskoj grafici. Morate odmah znati da ne možete izrezivati fotografije. Ploter i računalo jedino mogu slijediti neku matematički opisanu krivulju i zbog toga vaš motiv mora biti jasnih linija. Isto tako kao i u slučaju kad ste sami sa škarama pokušali izrezati neki crtež i ovdje nije moguće koristiti istovremeno više različitih boja. Dakle, ploter je uređaj koji će isto što ste i sami učinili sa škarama napraviti brže i preciznije i ono što je najvažnije - na puno većem formatu.

Svoj motiv morate pripremiti u nekom računalnom programu i on mora biti opisan u krivuljama. Za Vašu informaciju ovdje ćemo navesti neke prihvatljive oblike datoteka a one imaju sljedeće datotečne nastavke (ekstenzije): *.ps, *.eps, *.ai, *.cdr, *dvg, *.fh, *.plo i sl.

Za tip i oblik datoteke najbolje je da se obratite firmi gdje ćete dati izrezati svoj motiv.

 

Ostale tehnike

šablona za bojanje zida

Onima koji su malo hrabriji možemo predložiti tehniku direktnog bojanja zida kroz šablonu kako se vidi na slici. Za ovaj način biti će Vam potrebna malo čvršća šablona koja je otporna na boju. Najbolje da takvu izrežete iz neke elastične plastike. Morate biti oprezni kod nanošenja boje, važno je da je izrez potpuno popunjen jer kasnije je vrlo teško pozicionirati šablonu na isto mjesto zbog eventualnog popravka nekog detalja. Tada je velika mogućnost da zaprljate rub crteža li zid.

 

grafoskop je za mene bio otkriće,jer je najlakši način za namjestit željenu grafiku i postavit je u prostor,a poslje je obojat :)

postoje određene tehnike kako prekopirati željeni motiv malog formata na zidove vašeg doma u vama željeni format! inače je to pismoslikarski posao ali i soboslikari uče tu tehniku!

postoji firma iz Vž koja proizvodi šablone za oslokavanje zidova na samoljepivim folijama (RIA ART LINE).

jel tko probal sa grafoskopom?

uzmeš recimo grafoskop...

ima li netko ideju kako dobro preslikati složeni motiv na zid?

zgodna ideja, fakat je jednostavno na foliju preslikati bilo što i izrezati.

zgodno, jedino bi bilo dobro da ste prikazali neke uzorke koje bi mogli jednostavno precrtati na foliju

 

Inspiracije...

dekorirani zid u predsoblju

predsoblje može izgledati sasvim drugačije ako ga obogatite s nekoliko novih detalja

dekorirani zid spavaće sobe

ovo je motiv u spavaćoj sobi a izrezan je iz reflektivne folije

dekorirani zid u dnevnom boravku

detalj iz dnevnog boravka

uzorak za dekoriranje zidova

motivi iz prirode su uvijek veseli i moderni

uzorci za dekoriranje zidova

ovako mogu izgledati uzorci izrezani sa ploterom

kontakt Zaštita osobnih podataka registracija za ponuđače arhiva potražnje oglasni prostor uvjeti korištenja i pravne obavijesti imenik izvođača

  

partnerske stranice

Get it on Google Play

za računalne djelatnosti i usluge10090 Zagreb, Sunčani brijeg 40 ● CMS 19.0123 - 10 / 44