uređenje okućnice

Ideje za vanjske kuhinje i roštilje

Ako imate okućnicu a još uvijek nemate uređeno mjesto za vrtno roštiljanje pogledajte ideje koje Vam nudimo za uređenje takve oaze. Uz pečenjaru ili roštilj često trebate i vodu za pranje namirnica, stoga Vam predlažemo da ne stanete samo na izradi pečenjare nego da napravite cijelu vanjsku kuhinju, požurite sezona je već počela!

vanjska kuhinja

Vanjske kuhinje

Ljetni ručkovi i večere na otvorenom su rituali koji su nezaboravan dio ljeta. Mi vjerujemo da svi vi koji imate okućnice imate i roštilj. Takve trenutke pamtite cijelu godinu. Ipak, uz roštilj često trebate vodu, sudoper, nadstrešnicu i frižider naravno. Da li ste razmišljali da uredite cijelu vanjsku kuhinju?

Osim boravka na otvorenom vanjske kuhinje imaju i praktične prednosti. Ne trebate brinuti o masnoćama i neugodnim mirisima. Takve kuhinje trebaju biti društveni doživljaj za sve koji su uključeni, prijatelje, obitelj i domaćine. Kako bi poboljšali svoj ​​boravak na svježem zraku zašto ne ulagati u neku novu opremu za kuhanje koja je pogodna za vanjsku blagovaonu?

terasa uz vrtni roštilj

Pečenjara - centralno mjesto

Jedna bitna razlika koja takvu kuhinju razlikuje od one unutarnje je pečenjara na drva ili ugljen. Tradicionalna priprema hrane na roštilju je ipak neponovljiva tehnika u zatvorenoj kuhinji. Upravo zato planiranje vanjske kuhinje mora započeti od smještaja roštilja ili vrtne pečenjare.

Prije svega vodite računa od dimnjaku i odvodnji dima. Ako zadimite cijeli prostor bez obzira na to što je miris roštilja u prvi tren neodoljiv, takvo mjesto kasnije neće biti ugodno za boravak. Dakle, prvo odlučite gdje ćete smjestiti pečenjaru - roštilj a dalje planirajte sve ostalo.

plinski roštilj

Voda i odvodnja

Sljedeći korak na koji morate misliti i pažljivo planirati je dovod vode i odvodnje. Dovod je relativno lako riješiti, mi Vam predlažemo da ostavite priključak za vrtno crijevo. Odvodnju je potrebno planirati. Ako nemate mogućnosti spajanja na odvodni sustav pokušajte napraviti upojni bunar.

plinski vrtni roštilj

Krušne peći

Krušna peć u sklopu vanjske kuhinje je vrlo privlačna. No razmislite da li Vam je zbilja potrebna? Kruh i pizzu je moguće gotovo jednako kvalitetno izvesti i ispod peke koju pak možete napraviti u pečenjari. Ako se odlučite na gradnju krušne peći barem ćete moći prijatelje zadiviti "punom opremom".

Za vrhunske okuse pizze ili kruha, krušna peć je nenadmašiva "tehnologija". Miris dima koji se osjeti u takvom okusu se ne može mjeriti ni s jednom drugom izvedbom. Stoga, ako Vam financije i prostor dozvoljavaju predvidite i napravite u sklopu vanjske kuhinje i krušnu peć.

vanjska kuhinja

Plinski roštilj

I za kraj, ako Vam je pečenje na drva ili ugljen neizvedivo zbog dima ili jednostavno ne želite brinuti o drvima, vatri i temperaturi, ostaje Vam opcija plinskog roštilja koji će ako ništa drugo ponuditi komfor u izvedbi.