Poštovani posjetitelji,

na ovoj stranici donosimo niz članaka vezanih za legalizaciju. Napominjemo da su ti članci sakupljeni iz raznih medija te su možda međusobno kontradiktorni. Naša je želja pomoći Vam i predstaviti na jednom mjestu sve što smo mi našli vezano uz legalizaciju.

Legalizacija bespravne gradnje

Kolika će biti cijena naknade za zadržavanje nezakonite zgrade u prostoru?

Na iznos naknade utjecat će kriteriji kojima se ocjenjuje utjecaj nezakonito izgrađene zgrade na prostor. Korektivni koeficijenti odnose se na odstupanje od dozvole, usklađenosti s prostornim planom, namjenu građevine, ali i zonu u kojoj se objekt nalazi. Ova će problematika biti propisana Vladinom uredbom. Općine i gradovi odlučit će o vrijednosti u kunama za svaku od najmanje tri do pet zona, na temelju koje će se odrediti konačan iznos naknade. Također, za zgrade koje nisu veće od 400 metara kvadratnih građevinske (bruto) površine, te za poljoprivredna, odnosno obiteljska gospodarstva određeni su dopunski koeficijenti kojima se naknade mogu umanjiti od 50 do 75 posto, s obzirom na socijalni status vlasnika i svrhu građenja. Ovdje se prvenstveno misli na broj stambenih jedinica i rješavanje vlastitog stambenog zbrinjavanja.

07.07.2011.
 
 • bespravna gradnja

  Početkom idućeg tjedna započinje novi val rušenja bespravnih objekata

  Rušenja se odnose na zahvate u Splitu i okolici.

  04.04.2018.

 • bespravna gradnja

  Vlada 'produžila' rok za legalizaciju

  Vlada je Saboru poslala prijedlog zakonskih izmjena koje će ponovno omogućiti predaju zahtjeva za ozakonjenje nelegalnih građevina do 30. lipnja 2018. godine.

  09.02.2017.

 • bespravna gradnja

  600.000 građana moglo bi ostati bez kuće!

  Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš kaže da je čak dvije trećine podnesenih zahtjeva nepotpuno. Unatoč tome što su na vrijeme predali zahtjeve i možda imaju sve uvjete za legalizaciju, čak 600 tisuća građana moglo bi ipak ostati bez svojih kuća i drugih nekretnina.

  11.02.2014.

 • bespravna gradnja

  Legalizacija - ozbiljno upozorenje!

  S radom je danas krenula Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada što bi trebalo ubrzati rješavanje zahtjeva za legalizaciju. U agenciji radi 140 ljudi, a u startu su dobili oko 60.000 predmeta izuzetih iz upravnih odijela županija i gradova.

  10.02.2014.

 • bespravna gradnja

  Svaki 6. zahtjev za legalizaciju je odbijen!

  Odbijeni su zahtjevi za, primjerice, legalizaciju gradnje na pomorskom dobru. Odbačeni su oni nakon 1. lipnja.

  16.09.2013.

 • bespravna gradnja

  Rok za legalizaciju je prošao - i što sad?

  Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je na adrese županijskih i gradskih upravnih odjela koji provode postupak legalizacije nezakonito izgrađenih zgrada poslalo uputu radi ujednačenog postupanja prilikom rješavanja zaprimljenih zahtjeva, odnosno poštivanja redoslijeda.

  09.07.2013.

 • bespravna gradnja

  Potvrda iz katastra nije dovoljna za legalizaciju!

  Bez obzira na to ima li vlasnik potvrdu da mu je kuća sagrađena prije 1968., to se neće uvažiti sve dok ne dođu zračne snimke. Snimke iz Beograda bit će jedini dokaz za gradnju prije 1968.

  08.07.2013.

 • rezultati izbora

  U Zagrebu niže cijene parkiranja i manji komunalni doprinos

  Ključne odluke na kojima je Bandić gradio kampanju izglasat će njegovi i zastupnici HSLS-a, HSS-a i HSU-a

  26.06.2013.

 • bespravna gradnja

  Još 15 dana za legalizaciju, infopult u gradskoj upravi radi i subotom

  Na raspolaganju će građanima biti savjetnici od 8 do 20 sati, a u istom vremenu radit će i pisarnica

  15.06.2013.

 • bespravna gradnja

  Rok za legalizaciju neće se produžiti

  Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Ana Mrak Taritaš danas je govoreći o problematici nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru, na 19. Forumu poslovanja nekretninama u Savudriji, poručila kako rok za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata istječe 30. lipnja te se, kako je rekla "neće pomicati ni za jednu jedinu minutu".

  05.05.2013.

 • bespravna gradnja

  U Zagrebu se povećao broj zahtjeva za legalizacijom

  Zaključno s 25. ožujkom u Gradsku upravu pristiglo je 13.268 zahtjeva za legalizacijom, a oko 2000 zahtjeva stiglo je u samo posljednja dva tjedna prošle godine.

  09.04.2013.

 • bespravna gradnja

  U Rogoznici je prihod od legalizacije preko 7 milijuna kuna

  Iako su krajem prošle godine izglasali niz pogodnosti i popusta za određene kategorije građana, cijena legalizacije, zaključili su rogoznički vijećnici, na njihovom je području još uvijek visoka. Od legalizacije bespravno izgrađenih kuća u 2012. godini uprihodovano je preko 7 milijuna kuna.

  04.04.2013.

 • bespravna gradnja

  Komunalni doprinos u Zagrebu: do 120 kvadrata - 0kn!

  Gradska je skupština na posljednjoj sjednici izglasala prijedlog SDP-a, HSS-a i HSLS-a

  22.03.2013.

 • bespravna gradnja

  Niže cijene komunalnog doprinosa za objekte koji se moraju legalizirati

  Gradsko vijeće Grada Zadra podržalo je prijedlog gradonačelnika Zvonimira Vrančića o novim sniženim cijenama komunalnog doprinosa za one građane koji moraju legalizirati bespravno izgrađene objekte.

  07.03.2013.

 • bespravna gradnja

  Počinje druga runda rušenja bespravno sagrađenih objekata

  Počinje druga runda rušenja bespravno sagrađenih objekata. Kreće se iz Zadra, a za tri do četiri tjedna bageri kreću i za Zagreb, potvrdila je ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš.

  19.02.2013.

 • bespravna gradnja

  Početkom veljače kreću nova rušenja

  Prema dosad prikupljenim podacima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, do kraja roka za prvi krug legalizacije u postupak je ušlo 14.726 objekata od ukupno 31.716 objekata za koje je izdano rješenje o uklanjanju građevinske inspekcije.

  16.01.2013.

 • legalno vs ilegalno

  Komunalni doprinos za kuću s papirima dvostruko skuplji od divlje gradnje!?

  Važeća odluka o komunalnom doprinosu nije pravedna niti primjerena stvarnom stanju i mogućnostima, kako građana tako i gospodarstva. Posebno uzmu li se u obzir bespravni graditelji i oni koji žele graditi legalno. Ovi legalni za objekt koji je, primjerice, iste površine kao ilegalni, platit će gotovo pa duplo veći komunalni doprinos, što nikako nije logično.

  09.01.2013.

 • porez na nekretnine

  Porez na nekretnine - 'Do kraja godine'

  'Porez na nekretnine Vlada uvodi do kraja godine', potvrdio je u razgovoru za Media servis ministar finacija Slavko Linić. Najvažnije je što o tomu kažu građani, a građani će biti za, uvjeren je.

  03.01.2013.

 • bespravna gradnja

  Rokovi za legalizaciju se neće produžavati

  Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja neće produžavati rokove za legalizaciju bespravno izgrađenih zgrada, a podatke o broju pristiglih zahtjeva objavit će sredinom siječnja, doznaje se iz Ministarstva.

  02.01.2013.

 • bespravna gradnja

  Danas je zadnji rok za predaju zahtjeva za legalizaciju

  Vlasnicima bespravno izgrađenih objekata s rješenjem za rušenje danas je zadnji rok za predaju zahtjeva za legalizaciju. U Hrvatskoj ih je 31 tisuća, a dozvole je za sada ishodilo tek 15-ak posto. Onima koji to ne učine danas, tijekom 2013. godine će se krenuti s rušenjem objekata.

  31.12.2012.

 • bespravna gradnja

  Rušenje bespravnih objekata iza Nove godine

  Od 31 tisuće rješenja za rušenje bespravnih objekata samo 10 do 15 posto njihovih vlasnika ishodilo je odgovarajuće dozvole. To znači da više od 25 tisuća vlasnika koji do 31. prosinca ne predaju zahtjev za legalizaciju može početkom iduće godine očekivati rušenja, poručila je u razgovoru ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš.

  29.12.2012.

 • bespravna gradnja

  Još samo par dana za legalizaciju bespravnih građevina!

  Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja podsjeća sve vlasnike bespravnih građevina za koje je izdano rješenje o uklanjanju građevinske inspekcije do 4. kolovoza ove godine da je krajnji rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju za te građevine 31. prosinca 2012. te da se nakon proteka toga roka zahtjevi više neće moći podnositi.

  27.12.2012.

 • bespravna gradnja

  Ured za informiranje o legalizaciji objekata u Zagrebu

  Koliko će platiti komunalnu naknadu, koji su dokumenti potrebni, što se sve može legalizirati, samo su neka od pitanja koja su građani postavljali jučer zaposlenicima u novom uredu za informiranje o legalizaciji objekata u zgradi Gradske uprave.

  18.12.2012.

 • nekretnine

  Bez upisa u gruntovnicu nećete moći raspolagati imovinom

  Većina građana zaboravlja da svi oni koji nisu upisani u zemljišne knjige kao vlasnici stana, već samo u Knjigu položenih ugovora (KPU), od 1. siječnja 2013. godine neće moći prodati ili darovati svoju nekretninu.

  06.12.2012.

 • bespravna gradnja

  Može se legalizirati samo jedan balkon na zgradi

  Zahtjevi se podnose pojedinačno jer se stan tretira kao funkcionalna jedinica

  04.12.2012.

 • porez na nekretnine

  Porez će se plaćati i za nekretnine koje su se tek počele graditi

  Fiskalni katastar – Ustrojit će se evidencija svih nekretnina u zemlji, i legalnih i onih bez dozvola. Podatke moraju prikupiti geodeti, općine i gradovi.

  28.11.2012.

 • bespravna gradnja

  Bageri Ministarstva graditeljstva uklanjaju objekte u Zagrebačkoj županiji

  Nakon uklanjanja bespravno izgrađenih objekata na području 'morskih' županija – Istarska, Šibensko-kninska i Splitsko-dalmatinska županija - Građevinska inspekcija nastavila je postupak uklanjanja nelegalnih građevina na području kontinentalne Hrvatske, točnije Grada Zagreba, priopćeno je iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja

  27.11.2012.

 • bespravna gradnja

  Legalizirajte nekretnine prije poreza

  Legalizacija i porez na nekretnine nužno su povezani. Bez legalizacije nema ni olakšice na porez na nekretnine, pa ako sve prođe kako priželjkuje Slavko Linić, ministar financija više se isplati nekretninu legalizirati nego plaćati papreni porez na nekretnine.

  26.11.2012.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Postupak legalizacije bespravne gradnje

  18.11.2012.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Postupak legalizacije bespravne gradnje

  18.11.2012.

 • graditeljstvo

  Nova ministrica graditeljstva

  Nova ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš od svojih 28 godina radnog iskustva njih čak 18 provela je na raznim pozicijama unutar Ministarstva graditeljstva. Osam je provela u općini Trnje kao službenica u Komitetu za urbanizam i graditeljstvo, a samo dvije godine u zagrebačkoj Gradskoj upravi.

  18.11.2012.

 • bespravna gradnja

  Ministarstvo objasnilo zašto morate legalizirati zatvorene balkone

  Nakon što su se u medijima pojavile kontradiktorne informacije o tome trebaju li građani zaista do kraja godine podnijeti zahtjev za legalizaciju nadograđenih balkona, nadstrešnica, zatvorenih roštilja itd., upitali smo u Ministarstvu graditeljstva što točno treba napraviti.

  15.11.2012.

 • bespravna gradnja

  Zagrađeni balkon se isto mora legalizirati

  Kako se bliži rok za legalizaciju bespravnih objekata - tako se povećava i broj zahtjeva. U mjesec dana, koliko je novi zakon na snazi, podneseno ih je 8 000. Međutim, možda nije dovoljno poznato, ali zahtjev za legalizaciju moraju podnijeti i svi koji imaju zagrađene balkone, dograđene stube te za bilo kakve adaptacije koje mijenjaju gabarite zgrade.

  12.11.2012.

 • bespravna gradnja

  Bageri ruše u Lučkom!

  Nakon uklanjanja bespravno izgrađenih objekata na području 'morskih' županija – Istarska, Šibensko-kninska i Splitsko-dalmatinska županija - Građevinska inspekcija nastavila je postupak uklanjanja nelegalnih građevina na području kontinentalne Hrvatske, točnije Grada Zagreba, priopćeno je iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja

  07.11.2012.

 • bespravna gradnja

  Da li je legalizacija napokon krenula?

  U razdoblju od 15. rujna do 15. listopada ove godine podneseno je 7.748 zahtjeva za legalizacijom bespravno izgrađenih objekata, što govori da se novi Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama uspješno provodi i da su građani prihvatili priliku za legalizaciju, ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak.

  31.10.2012.

 • bespravna gradnja

  Split: 10.000 nelegalnih objekata a zaprimeljno tek 454 zahtjeva

  Upravni odjel za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu okoliša do sada je zaprimio 454 zahtjeva za legalizaciju nezakonito izgrađenih objekata. Ako uzmemo procjenu da u Splitu ima desetak tisuća nelegalnih objekata, to znači da je zahtjev za legalizacijom podnijelo manje od pet posto vlasnika bespravnih objekata.

  09.10.2012.

 • bespravna gradnja

  Poziv na legalizaciju: rušenja idu dalje

  "SVAKI tjedan rušit će se pet do deset ilegalno izgrađenih objekata. Krenuli smo s rušenjem i nema stajanja. Srušit ćemo ih sve", poručio je ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak.

  27.09.2012.

 • bespravna gradnja

  Počelo je rušenje bespravno izgrađenih objekata

  Počela je prva faza rušenja bespravno izgrađenih objekata. Prvi su na redu Istra i otok Brač.

  18.09.2012.

 • bespravna gradnja

  Bespravno nadograđena zgrada

  Toga ima samo kod nas: Svoj stan kupio je još 2001. Bio je skup, ali bio je i legalan. Nakon toga, zgrada je bespravno nadograđena i sad su i oni legalni stanovi, problematični.

  07.09.2012.

 • bespravna gradnja

  Rušenje ilegalnih objekata

  Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak večeras je u Varaždinu izjavio da će za dva tjedna na teren iu kontinentalnom dijelu i u priobalju izaći bageri koji će početi rušiti ilegalno izgrađene objekte.

  30.08.2012.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Neka pitanja i odgovori

  23.08.2012.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Što ako ne predate zahtjev za legalizaciju?

  23.08.2012.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Primjeri cijena legalizacije

  23.08.2012.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Cijene legalizacije prema novom zakonu

  23.08.2012.

 • bespravna gradnja

  Prijedlog Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama

  Novi bi zakon trebao pojednostaviti i pojeftiniti postupak legalizacije bespravno izgrađenih zgrada. Osim manje "papirologije" vladajući predlažu i plaćanje naknade u ratama do pet godina i komunalnog I vodnog doprinosa nakon legalizacije.

  21.06.2012.

 • bespravna gradnja

  Visoka cijena legalizacije

  Ovih bi se dana u Saboru trebao naći prijedlog novog zakona o legalizaciji bespravne gradnje. No, stručnjaci upozoravaju da bi pojedini članci tog zakona mogli zakomplicirati postupak legalizacije i skupo koštati vlasnike kvadrata u nelegalnim zgradama.

  13.06.2012.

 • bespravna gradnja

  U Zadru ni jedan od 1369 zahtjeva za legalizaciju objekata nije riješen

  Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak ocijenio je u Zadru da Zadarska županija najsporije rješava zahtjeve za legalizaciju objekata jer je, kako je rekao, u ovoj godini do 15. ožujka mjerodavni županijski odjel zaprimio dodatnih 1369 zahtjeva za legalizaciju, nijedan nije riješen, a šest ih je odbijeno.

  25.04.2012.

 • bespravna gradnja

  Rok za legalizaciju bespravnih objekata produžen do lipnja 2013.

  U odnosu na sadašnje zakonsko rješenje, omogućuje se legalizacija zgrada na površinama izvan građevinskog područja u zaštićenom obalnom području mora u pojasu do 70 metara.

  03.04.2012.

 • bespravna gradnja

  Vrdoljak: Za bespravnu gradnju na moru naknada će biti 20 puta veća

  Objekti će se ovim izmjenama moći legalizirati na većem broju prostora, pa tako i na površinama izvan građevinskog područja u zaštićenom obalnom području mora u pojasu do 70 metara.

  02.04.2012.

 • bespravna gradnja

  Rok za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata će biti produžen

  Izmjenama zakona nova vlada planira produžiti rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju bespravne gradnje. Država će građanima pomoći i povoljnijim kreditima za legalizaciju.

  04.01.2012.

 • bespravna gradnja

  Siromašni će za legalizaciju kuća plaćati manje od bogatih

  Nova vlast uvodi novine u legalizaciju bespravnih objekata. Tako će se model plaćanja legalizacije prilagoditi socijalnom statusu građana, pa će oni slabijeg imovnog stanja, koji legaliziraju krov nad glavom, plaćati manje u odnosu na legalizaciju vikendica i drugih objekata, koji ne služe za stanovanje, kazao je u izjavi za Slobodnu Dalmaciju Ivan Vrdoljak, novi ministar graditeljstva.

  29.12.2011.

 • bespravna gradnja

  Novi ministar graditeljstva mijenja Zakon o legalizaciji bespravne gradnje

  Novi ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak (HNS) među prvim potezima toga ministarstva ističe izmjene zakona o legalizaciji objekata i njegovu hitnu provedbu, prije svega kad je riječ o legalizaciji poljoprivrednih objekata, što je uvjet za poticaje.

  24.12.2011.

 • novi ministar

  Ivan Vrdoljak - Novi ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva

  Ivan Vrdoljak, 39-godišnji Osječanin i budući ministar graditeljstva najavio je izmjenu Zakona o legalizaciji bespravne gradnje i nastavak poticajne stanogradnje, odnosno projekta Čačićevih stanova.

  24.12.2011.

 • bespravna gradnja

  Ima li koji legalizirani objekt?

  Već u samom početku bilo je jasno kako gradovi nisu spremni za provedbu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, a tome svjedoči i posljednja priča iz Zagreba.

  08.12.2011.

 • građevinski izračuni

  Komunalni doprinos izračun

  03.12.2011.

 • građevinski izračuni

  Naknada za legalizaciju izračun

  03.12.2011.

 • građevinski izračuni

  Vodni doprinos izračun

  03.12.2011.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Komunalni doprinos - zone u Zagrebu

  Komunalni doprinos - zone u Zagrebu

  02.12.2011.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Sve o legalizaciji bespravne gradnje

  02.12.2011.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Vodni doprinos u legalizaciji i gradnji

  02.12.2011.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Komunalni doprinos u legalizaciji i gradnji

  02.12.2011.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Legalizacija nadograđenih dijelova građevine

  02.12.2011.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Može li se legal­izirati objekt van pros­tornog plana?

  02.12.2011.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Postupak legalizacije bespravne gradnje

  02.12.2011.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Postupak legalizacije bespravne gradnje

  02.12.2011.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Cijena naknade za legalizaciju

  02.12.2011.

 • bespravna gradnja

  Legalizacija bespravnih objekata je neprovediva

  Geodeti još nemaju detaljna tumačenja oko geodetskog elaborata, a građevinski inženjeri bi potpis o stabilnosti građevine trebali staviti na objekt bez ikakvih papira.

  16.11.2011.

 • bespravna gradnja

  Za legalizaciju i najmanje farme - 20.000 kuna

  Bespravna gradnja sagrađenih farmi mogla bi hrvate stajati od 20.000.pa sve do nekoliko stotina tisuća kuna.

  12.10.2011.

 • bespravna gradnja

  Koliko se etaža može legalizirati?

  Odluka o broju katova koji će se moći legalizirati je "rukama" lokalne samouprave. Prepuštanjem odluke Ministarstvo želi oprati ruke kako bi jednom moglo reći da su lokalne samouprave odlučivale o svom prostoru, smatraju u Udruženju arhitekata Hrvatske.

  29.09.2011.

 • bespravna gradnja

  Naknade za legalizaciju objekata

  Nakon što su se vladajući odlučili na legalizaciju bespravno izgrađenih objekata na današnjoj sjednici Vlade donesena je i uredba kojom se propisuju naknade za zadržavanje ilegalno sagrađenih objekata

  25.08.2011.

 • bespravna gradnja

  Legalizirat će se objekti izgrađeni do 21. lipnja 2011.

  Konačni prijedlog zakona o postupanju s oko 150.000 nezakonito izgrađenih zgrada u hrvatskoj...

  07.07.2011.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Etažiranje turističkih objekata u zonama T1 i T2

  07.07.2011.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Kolika će biti cijena komunalnog doprinosa?

  07.07.2011.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Kako se određuje cijena legalizacije objekta?

  07.07.2011.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Izdavanje dozvola i rješenja

  07.07.2011.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Što se neće moći legalizirati?

  17.06.2011.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Što se može legalizirati?

  17.06.2011.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Što treba priložiti zahtjevu za legalizaciju?

  17.06.2011.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Postupak za donošenje rješenja o izvedenom stanju

  17.06.2011.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Što sadrži Rješenje o izvedenom stanju?

  17.06.2011.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Plaćanje naknade u postupku legalizacije

  17.06.2011.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Pravni učinci bespravne gradnje

  17.06.2011.

 • Legalizacija bespravne gradnje

  Osnove za određivanje naknade

  17.06.2011.

 • bespravna gradnja

  Za legalizaciju objekta morate pitati i susjeda

  Poslovni dnevnik je uspio doći nacrta novog zakona te doznaje da će u roku 10-ak dana biti završena i uredba koja će propisivati kolika naknada će se plaćati povrh komunalnog i vodnog doprinosa za legalizaciju sada bespravne gradnje. To su samo neki članci u Nacrtu zakona o postupanju s nezakonitim zgradama koji su u srijedu prezentirani širokoj stručnoj javnosti u Ministarstvu zaštite okoliša i prostornog uređenja.

  02.06.2011.


Trebate ponudu za legalizaciju?

Nekoliko zadnjih upita:

 • Izrada energetskog certifikata

  Trebam izradu energetskog certifikata. - Rijeka, Krnjevo

 • Etažiranje objekta

  Trebam ponudu za projekt etažiranja objekta, kuće i apartmana s odvojenim ulazom. Prilikom gradnje sve je sprovedeno kao jedna stambena cjelina. - Sinozići

 • Geodet

  Trebam ponudu geodeta. - Povljana

 • Inženjer za preradu vozila

  Potražujem inžinjera strojarstva koji bi bio spreman voditi projekt prerade automobila karavana u pick-up vozilo. Potrebno je biti ovlašteni inžinjer strojarstva s pečatom. - Rijeka

 • Idejni projekt za preinaku balkona

  Ideju kako krov visine oko 1m (nekada bio balkon) urediti da bude „otvoren“ za pušače i sjedenje, a da se ne mora tražiti suglasnost ostalih stanara. - Biograd na Moru

 • Procjena rušenja zidova u stanu

  Potrebna mi je procjena dva zida unutar stana, jesu li nosivi ili ne, odnosno mogu li se rušiti potpuno, djelomično ili nikako. - Osijek

 • Izrada energetskog certifikata zbog prodaje

  Trebam izradu energetskog certifikata za obiteljsku kuću, površine 133 m2, izgrađenu 70-ih , zbog prodaje iste. - Virje

 • Izrada dokumentacije energetske obnove

  Trebam ponudu za izradu dokumentacije energetske obnove obiteljske kuće. Naime, prijavio bih se na natječaj sufinanciranja energetske obnove od strane EU. - Osijek

 • Izrada dokumentacije za dizanje etaže i krovišta

  Trebam arhitekta za kompletnu izradu dokumentacije za dizanje etaže i krovišta na već legaliziranom objektu (prizemlje uređeno), voda i struja priključeni. - Zagreb

 • Trebamo ponudu za izradu strojarskog projekta za stambenu građevinu od 315 m2 bruto površine. Projektom je predviđeno grijanje pećima na kruto gorivo. - Vrsi

 • Procjena statičara zbog rušenja nosivog zida

  Trebam ponudu i procjenu statičara i izračun rušenja nosivog vanjskog zida. Debljina je 57 cm, 8,5 m2. Iznad je nosivi vanjski zid od kata. - Jadranovo

 • Nadzorni inženjer za gradnju obiteljske kuće

  Tražim nadzornog inženjera kod gradnje obiteljske kuće. - Krapina

 • Etažiranje objekta

  Trebam ponudu za projekt etažiranja objekta. - Šibenik

 • Usluge statičara zbog rušenja nosivih stupova

  Trebam usluge statičara. Rušili bi se nosivi stupovi, traži se alternativa koja bi vizualno zadovoljila potrebe. - Labin

 • Ishodovanje građevinske dozvole za objekt

  Trebam ishodovanje građ‘evinske dozvole za objekt od 50 m2, kuća za odmor. - Maribor

 • Ishodovanje građevinske dozvole

  Trebam ishodovanje građevinske dozvole. - Zadar

 • Provjera statike kuće

  Provjera statike kuće, podrum i prizemlje građeno prije cca 35 - 45 godina, kat građen prije 10 godina. Tlocrtna površina po etaži cca 100 m2. - Novi Zagreb

 • Geodet

  Trebam ponudu geodeta. - Višnjan

 • Izmjera parcele

  Trebam geodeta, potrebno je izmjerit parcelu, utvrdit dokle je što, prolaz, kupljena je kuća i preko puta sam vlasnik čestice. - Marići

 • Izrada dokumentacije za dobivanje uporabne dozvole

  Tražim ovlaštenog nadzornog inženjera za izradu dokumentacije za pridobivanje uporabne dozvole. - Kaldanija

 • Ishodovanje građevinske dozvole

  Trebam ishodovanje građevinske dozvole. - Knin

 • Izrada dokumentacije za adaptaciju objekta

  Načelno radilo bi se o rušenju dvorišnog objekta, te skidanju krova vanjskog objekta i povezivanjem, možda ravni krov, objedinjenog objekta. - Osijek, Reisnerova 70
Upiti za legalizaciju: (kliknite na opis)

Projekti i dokumentacija


kontakt Zaštita osobnih podataka registracija za ponuđače arhiva potražnje oglasni prostor uvjeti korištenja i pravne obavijesti imenik izvođača

  

partnerske stranice

Get it on Google Play

za računalne djelatnosti i usluge10090 Zagreb, Sunčani brijeg 40 ● CMS 19.0528 - 19 / 17