kuhinja

Izrada kuhinje po mjeri

Na ovim stranicama možete pratiti izradu i montažu kuhinje po mjeri koju je izradio jedan naš posjetitelj. Napominjemo da je ovo potpuno uradi-sam izvedba.  Uz određenu pomoć računala prvo je kuhinja dizajnirana a zatim i iskrojena. Iveral je izrezan kod poznatog trgovca iveralom. Tamo je sve kantirano a ostalo je - uradi sam...


uradi sam

Kuhinjski sokl

Nakon montiranih fronti ova kuhinja gotovo da je završena. Ovo je predzadnji članak iz ove serije koji prikazuje montažu soklova.

kuhinjski sokl

kuhinjski sokl

Sokl je donji završni rub na kuhinji koji sakriva nogice na korpusima. Može se izvesti izrezivanjem iz iverala u željenoj boji ili kao bolje rješenje, već gotov aluminijski profil. Upravo zbog uporabe aluminijskih profila na ostatku kuhinje ovaj sokl u istoj boji je odlično sjeo. Montaža je jednostavna jer postoje "capice" koje se hvataju na nogice korpusa, a sve možete vidjeti na fotografijama u nastavku ili galeriji.

montaža kuhinjskog sokla

označavanje fronte

Aluminijski sokl ima predviđene utore u koji se poslaže potreban broj kopči. Te kopče odgovaraju profilu nogica na korpusima. Nakon toga sokl se jednostavno utisne ispod korpusa. Kod izrade kuhinje važno je paziti da visina korpusa od poda bude točno 10 cm koliko iznosi visina aluminijskog profila - sokla. Postoje i još neke druge dimenzije, tako da je potrebno kod projektiranja kuhinje odrediti visinu sokla te kupiti odgovarajuće nogice.

polukružni kuhinjski sokl

obli sokl

Završetak ove kuhinje ima obli element ispod kojeg je također trebalo napraviti sokl. Kako gore navedeni alu profil nije moguće savinuti, autor ove kuhinje poslužio se uradi sam vještinama. Za polukružni završetak izrezan je aluminijski lim koji je fino pobrušen tako da njegova površina izgleda kao i eloksirani aluminijski profil. S nekoliko vijaka taj lim je učvršćen te izgleda kao da je izrađen iz istog materijala.