kuhinja

Izrada kuhinje po mjeri

Na ovim stranicama možete pratiti izradu i montažu kuhinje po mjeri koju je izradio jedan naš posjetitelj. Napominjemo da je ovo potpuno uradi-sam izvedba.  Uz određenu pomoć računala prvo je kuhinja dizajnirana a zatim i iskrojena. Iveral je izrezan kod poznatog trgovca iveralom. Tamo je sve kantirano a ostalo je - uradi sam...


uradi sam

Montaža nogica za kuhinjske elemente

Sastavljanje korpusa za buduće kuhinjske elemente završava montiranjem podešavajućih nogica. Uglavnom se na svaki korpus montiraju 4 takve noge.

Mogućnost podešavanja svake noge posebno je vrlo važno jer se tako cijela kuhinja može nivelirati te korpuse prije međusobnog spajanja dovesti u ispravan položaj. Također, prednji red noga na svim korpusima služi i za montažu sokla, a to će biti prikazano u nekom od sljedećih nastavaka.

noga za kuhinski element

Na slici je prikazana jedna nogica za kuhinjski element, u ovom slučaju radi se o oblom završnom elementu.

uvrtanje vijaka za noge

Svaka nogica fiksirana je s 4 vijka. Prije uvrtanja vijaka izvršeno je predbušenje rupa.

Kod montaže nogica za kuhinjske elemente vrlo je važno precizno sve prednje noge postaviti u istu liniju. Kasnije se na njih montira sokl pomoću posebnih prihvatnika koji su predviđeni za montažu na ove nogice. Nogice na ovim kuhinjskim korpusima su odmaknute 4 cm od ruba. Na slikama su svi korpusi prikazani s donje strane.

oznake za montažu kuhinjskih nogu

oznake za bušenje rupa

Prije uvrtanja vijaka izvršeno je predbušenje rupa s tankim svrdlom.