garaža

Organizirajte prostor u garaži

Garaža je prostor u koji često odlažemo stvari koje ne koristimo neko duže vrijeme. Sve što tamo odlažemo garažu pretvara u odlagalište koje će vrlo brzo postati neuredno. To možete izbjeći ako organizirate taj prostor i stvari u njemu.

Za male stvari najbolji način organizacije je iskorištavanje prostora na zidu. Postavite montažnu ploču koja prihvaća razne vrste ladica, kuka, vješalica ili cijele police. Tako ćete moći taj prostor prilagoditi svojim potrebama.

organizacija garaže
stalci za vrtni alat

Vrtni alat je vjerojatno najbolje držati negdje blizu ulaza jer ćete tako najmanje isprljati pod kad ga uzimate ili spremate. Za njegovu organizaciju predlažemo uporabu starih paleta ili improvizirane police koje možete jednostavno napraviti sami.

sitni alat
spremište za igračke

Magnetne trake su odlično rješenje za sav sitan metalni alat kao što su svrdla, bitovi, nastavci i odvijači. Igračke i lopte možete držati u posebno izrađenoj kutiji koju čine dva okvira i nekoliko elastičnih užadi.

posude za vijke i čavle

Iskoriste stare posude za spremanje vijaka i čavala. Poklopce fiksirajte na policu te jednostavno pristupite vijcima skidanjem posude. Ovako nema prosipanih vijaka.