kuhinjska keramika

5 tema za keramičke pločice u kuhinji

Iznenadili biste se koliko pločice u vašoj kuhinji mogu poboljšati i stvoriti poseban potpis stilu kuhinje. Šarene, neutralne, rustikalne ili da čak oponašaju drvo? Sve varijante imaju svoj način transformacije i promjene prostora. Dakle, ako tražite način da učinite "makeover" za svoju kuhinju, možda Vas ovaj članak inspirira u tome.

moderna kuhinja

Moderna kuhinja

S velikim tamnim pločicama, ova kuhinja se pretvorila vrlo moderan prostor. Velike keramičke pločice daju elegantan i suvremen izgled kuhinji. Boja pločica neka bude u kontrastu s kuhinjskim otokom ako on postoji u Vašoj kuhinji. Čiste linije i moderan izgled vjerojatno će se najviše dopasti mladim parovima.  

rustikalna kuhinja

Rustikalna kuhinja

Španjolski stil ovih pločica dobro se slaže s rustikalnim kuhinjama. Kombinacija malih pločica toplih boja stvara dobitnu kombinaciju za sve koji žele kuhinju u rustikalnom stilu. Dodatni efekt ove kombinacije je i vizualno povećanje prostora, jer male keramičke pločice čine prostor prividno većim.

starinska kuhinja

Starinska kuhinja

Ove tamnije pločice otvorit će dubinu u uskom prostoru između kuhinjskih elemenata. Kombinacija malih i velikih pločica boje trešnje ili smeđeg tona nudi izgled tradicionlane domaće kuhinje. Takve pločice potrebno je slagati u nepravilne strukture za dobivanje starinskog efekta. Taj pod može Vas podsjetiti na kuhinju vaše bake ili kakvog omiljenog tradicionalnog restorana.

klasična kuhinja

Klasična kuhinja

Klasični podovi su uvijek lijep i kvalitetan dodatak kuhinji. Ako želite šarmantan a jednostavan dodir kuhinje i ostatka prostora onda je ovo dobitna kombinacija.

Glatke plohe takvih kuhinjskih pločica daju bogat izgled a odlično se slažu s raznim kombinacijama boja kuhinjskih elemenata. To je klasičan bezvremenski stil kuhinje.

moderna kuhinja

Kuhinja po Vašem izboru

Za kraj smo ostavili kombinaciju koja dokazuje da različiti stilovi keramike i kuhinje mogu također biti Vaša dobitna kombinacija. Na slici lijevo je upravo jedan takav primjer. Dok je kuhinja kombinacija klasične i rustikalne pod je nešto sasvim suprotno. Ako dobro uskladite boje dobiti ćete svoj vlastiti stil.