izrada kuhinja
moderna kuhinja sa staklenim elementima

Kaljeno staklo u kuhinji

Uporaba različitih materijala može znatno vizualno osvježiti neki prostor. Staklo je materijal koji će bilo kojem prostoru dodati eleganciju i naglasiti ekskluzivnost. Kuhinja je odlično mjesto upravo za takvo eksperimentiranje.

Ne samo u kuhinji, staklo je jedan od najčešće korištenih materijala u našim domovima. Osim na prozorima, staklo se koristi i za plohe koje su izložene temperaturnim ili mehaničkim oštećenjima a takvih je u kuhinji prisutno na više mjesta.

staklena kuhinjska ploča

Kliknite ovdje i zatražite ponudu za izradu kuhinje po mjeri!

Reflektirajuća svojstva stakla daju prostoru osjećaj prostornosti. Kuhinjski elementi obogaćeni staklom daju poseban naglasak modernom dizajnu.

umjetni stakleni prozor

Kaljeno staklo

Sve češće se u kuhinji upotrebljava kaljeno staklo kao zaštita zida iznad kuhinjske plohe. Takva izvedba značajno nadmašuje klasične kuhinje u kojima su na tim mjestima postavljene keramičke pločice. Staklo se puno lakše održava te zbog toga opravdava cijenu. Poseban problem kod takve izrade mogu predstavljati utičnice koje su ostavljene iznad kuhinjske ploče. Ako se odlučite na kaljeno staklo otvara Vam se još jedna mogućnost za dodatnu dekoraciju. Iza stakla možete postaviti fototapetu s motivom po želji.

moderna kuhinja sa staklenim stolom

Staklena radna ploča

Osim kao zaštita zida, sve se češće staklo upotrebljava i na radnoj ploči. Ovdje je potreban poseban oprez u ispravnom izvođenju nosive konstrukcije. Zbog veće dužine radne ploče, nosiva konstrukcija mora biti izuzetno ravna jer svaka nepravilnost otvara mjesta na kojima staklo može puknuti u slučaju nepravilne izvedbe. Poseban efekt također ćete postići ako uskladite motiv slike zidne pozadine i slike ispod radne ploče.