gradnja kuće

Kuća od brodskih kontejnera

Porastom svijesti o brizi za okoliš, sve više se pojavljuju građevinski projekti koji imaju obilježja zelene gradnje. Arhitekti i dizajneri su se udružili kako bi osmislili kuću izrađenu od recikliranih i održivih materijala. Rezultat je jedna vrlo lijepa i prostrana obiteljska kuća.

kuća od kontejnera
kuća od kontejnera

Kuća je izgrađena u Wuxi, u Kini. Kuća ima suvremen dizajn s posebnim naglaskom na ekologiju, zelenilo i održivu gradnju. Osnovna građevinska struktura je sastavljena od kontejnera. Fasada je od bambusa a krov je izveden kao "zeleni krov".

Sliku održive zelene gradnje zaokružuju solarni sustavi te sustav za sakupljanje kišnice. Površina kuće je oko 200 m2.  Ima otvoren dnevni prostor, tri spavaće sobe, ured i otvoreni prostor - galeriju.

 

Kontejneri koji čine osnovnu konstrukciju su jako dobro izolirani. Osim što kući daje vrlo lijep izgled fasada od bambusa je i vrlo učinkovita. Na zidovima su postavljeni izolacijski paneli.  Unutrašnjost ima jake skandinavske utjecaje s minimalističkim dekorom i šarenim detaljima.

kuća od kontejnera
kuća od kontejnera
interijer kuće od kontejnera
kuća od kontejnera
interijer kuće od kontejnera
kuća od kontejnera