kuhinja

Izrada kuhinje po mjeri

Na ovim stranicama možete pratiti izradu i montažu kuhinje po mjeri koju je izradio jedan naš posjetitelj. Napominjemo da je ovo potpuno uradi-sam izvedba.  Uz određenu pomoć računala prvo je kuhinja dizajnirana a zatim i iskrojena. Iveral je izrezan kod poznatog trgovca iveralom. Tamo je sve kantirano a ostalo je - uradi sam...


uradi sam

Montaža Gola L profila

Jedan od prvih članaka iz serije o izradi i montaži ove kuhinje po mjeri je bio o glodanju utora na korpusima koji služe za montažu Gola L profila. U ovom nastavku prikazujemo kako je taj profil montiran.

Link na članak o glodanju utora je ovo. Također, već i u prošlom članku koji je bio o spajanju korpusa mogli ste vidjeti da je tamo taj profil već montiran kao i radna ploča. Napominjemo da ovi korpusi imaju i cijelu gornju stranicu stoga nije bio problem montirati radnu ploču i učvrstiti je s vijcima.

montaža Gola L profila

Ovo je detalj Gola L profila na kutnom spoju. Za sam kut postoji poseban element koji se ubacuje na susretu dva profila. Kutni element profila je učvršćen s vijcima u sam profil.

Gola profil na zadnjem korpusu

Gola L profil na krajevima ima posebne umetke koji se stavljaju da se ne vidi rub samog profila. Kako se ovdje radi o korpusu koji je do ugradbenog hladnjaka ovdje nema takvog završetka.

nosač za Gola L profil

Ovako to izgleda unutar korpusa. Sam Gola profil sa svoje stražnje strane ima utore - vodilice koji prihvaćaju ovakav L kutnik. Napominjemo da se radi o kutniku koji se kupuje uz sam profil kao set za montažu. Na ovoj slici se vidi utor u okomitoj stranici korpusa koji je prikazan u ranijem članku o glodanju tih utora.

Gola profil ispod radne ploče

Kao što ste mogli vidjeti i na slici iznad ove, sam Gola profil je montiran odmah ispod radne ploče te se proteže cijelom dužinom ispod nje. Nema spojeva osim na kutu. Ova kuhinja osim što izgleda modernije zbog ovog profila ne treba ručkice po frontama. "Gazdarica" je bila naročito zadovoljna jer ručkice samo otežavaju čišćenje fronti.