kuhinja

Izrada kuhinje po mjeri

Na ovim stranicama možete pratiti izradu i montažu kuhinje po mjeri koju je izradio jedan naš posjetitelj. Napominjemo da je ovo potpuno uradi-sam izvedba.  Uz određenu pomoć računala prvo je kuhinja dizajnirana a zatim i iskrojena. Iveral je izrezan kod poznatog trgovca iveralom. Tamo je sve kantirano a ostalo je - uradi sam...


uradi sam

Sastavljanje i montaža ladica

Ladice na ovoj kuhinji su sastavljene od običnog glatkog bijelog iverala. Nisu upotrebljeni sustavi kao metabox ili slični jer je ovako bilo jednostavnije a i "gazdarica" je imala svoje posebne zahtjeve. Ladice su morale biti duboke da prihvate cijelu visinu npr. boce za ulje.

Upravo zbog jednostavnog kroja ladica, iste nije bilo problem sastaviti. Sve stranice odnosno plohe ladica su kantirane sa sve 4 strane. Možda se poneko kantiranje moglo izbjeći no ovako su svi rubovi bolje zaštićeni od moguće vlage. Stranice ladica su spojene vijcima 4 x 60.

ladica ispod sudopera

Ovo je ladica ispod sudopera. S obzirom na to da je ovo uradi sam izvedba (cijele kuhinje), naš čitatelj si je dao truda i iskrojio ladicu koja je iskoristila svaki slobodan prostor oko sifona i ispod sudopera.

prihvatnici za ladice

Na ladicu s doljnje strane potrebno je montirati ovake prihvatnike koji pomoću klik mehanizma sjedaju u vodilice koje su vijcima pričvršćene na korpuse. Kasnije je jednostavno vađenje ladica zbog održavanja.

vodilice za ladice

Ovo su vodilice dužine izvlačenja 550 mm koje omogućuju da se cijela ladica potpuno otvori i da naravno ne ispadne pritom. Nosivost po ladici je 30 kg. Zatvaranje je mekano s ublaživačima. Zadnjih 1 cm ovi mehanizmi sami uvuku ladicu.

ladica ispod sudopera

I ponovno prikaz ladice ispod sudopera iz drugog kuta kada je već montirana na vodilice. Te vodilice su nešto kraće, 350 mm jer su iza te ladice cijevi odvoda i dovoda za perilicu suđa koja se vidi na slici desno.