euro paleta

Namještaj od paleta

Dostava raznih kućanskih aparata, građevnog materijala, keramike i ostalog, danas često ide preko neizostavnih euro paleta. Nakon isporuke imamo samo još jednu brigu više - a gdje sad s paletom? Premda postoje tvrtke koje se bave otkupom mi Vam donosimo nekoliko zanimljivih ideja što možete napraviti od paleta.

vrtni stolić od paleta

Vrtni stolić

Ovaj atraktivni vrtni stolić napravljen je od dvije euro palete.  Možete ga izraditi i iz samo jedne, no tada gubite donju plohu. Dužinu nogu sami odredite prema želji mi Vam predlažemo da ciljate na visinu od cca 50 cm. Ako montirate kotače kao što je prikazano na ovoj slici, tada će pomicanje stolića biti znatno olakšano.

vrtna ležaljka od paleta

Vrtne ležaljke

Da upotpunimo vrtni namještaj izrađen od paleta prikazujemo Vam dvije ležaljke koje su također napravljene od njih. Ovo je posao za malo vještije majstore jer polovicu palete morate pričvrstiti tako da se može mijenjati nagib naslona za glavu. Za potpuni užitak predlažemo bojanje u neku jaku atraktivnu boju.

kuhinjski stol od paleta

Kuhinjski stol

Za one hrabrije, namještaj od paleta možete upotrijebiti i u interijeru. U nastavku dolje prikazati ćemo još nekoliko pokušaja a na slici lijevo je kuhinjski stol. Ovu kombinaciju predlažemo u modernim interijerima. Grubost palete razbiti će sterilne linije modernog interijera i biti pun pogodak.

Gornju plohu ipak morate napraviti od nekog drugog materijala jer su daske od paleta pregrube te ih je teško održavati.

stolić za računalo od paleta

Stolić za računalo

Vrijedi pokušati a možda Vam se i svidi. Ako Vam se takav stolić ipak ne uklapa u prostor lako ga možete zamijeniti nekim drugim jer niste utrošili mnogo novaca ni vremena za sastavljanje ovakvog stolića.
Kao što vidite na slici, morate kupiti 4 noge te ih montirati. Gornja ploha mora biti dodatno obrađena da u razmake između dasaka ne upadaju olovke i slično.

stalak za cipele

Stalak za cipele ili balkonsko bilje

Ovdje je dovoljna i polovica palete. Razmaci između dasaka su taman dovoljni da drže obuću. Ovo je dobar prijedlog da ovakvu policu napravite za ostavu ili podrum te tako držite obuću i druge predmete. Vjerojatno će stalak biti potrebno učvrstiti u zid. Predlažemo bojanje u neku žarku boju.

 

Također isti stalak može poslužiti na balkonu za držanje balkonskog bilja.