police

Police za mačke

Zabavite sebe i svoju mačku izradom jednostavnih i efektnih polica za igru. Uz malo mašte takve police mogu postati i zanimljiv ukras za hodnik, dnevnu sobu pa i kuhinju. Ako volite mačke, vjerujemo da ni Vama ni njima više neće biti dosadno...

polica za mačku

Mačke se izuzetno vole penjati. U prirodi većinu vremena provode na stablu. U Vašem domu nemaju takve mogućnosti pa im za to služe ormari, kreveti a vjerojatno i zavjese. Iskoristite slobodno vrijeme i svoje "uradi sam" vještine pa napravite ove jednostavne police koje će zabaviti Vašu mačku.

Ovdje svakako računamo na mačju radoznalost. Nakon što postavite police pustite svog ljubimca da ih istraži. Budite strpljivi, vjerojatno će se Vaša mačka baciti na istraživanje tek kad je ne budete promatrali.

polica za mačku

Odmorište iznad vrata

Pun pogodak će biti ako napravite policu iznad npr. ulaznih vrata u hodniku. Vjerojatno će Vaša mačka uskoro tamo provoditi više vremena nego na trosjedu. Naravno, potrebno je kombinirati nekoliko polica kako bi mačka mogla doći gore.

Osim polica možete kombinirati i razne komade namještaja, no s njih treba ukloniti sve što mačka može srušiti.

kutna polica za mačke

I ove police mogu biti atraktivne!

Ovo nisu samo obične police. Predlažemo Vam da prije izrade razmislite o boji. Takve police moraju biti i ukras prostora jer će samo tako cijela kombinacija biti pun pogodak.

Zbog toga je važno da police vizualno uskladite s ostatkom namještaja. Ako imate interijer u raznim bojama, predlažemo bojanje polica u neku jaku toplu boju.

Iskoriste i komade starog tepiha

Još jedna ideja za kraj, neke police možete obući u stari tepih ili kakvu deblju tkaninu. Možda mačka više neće brusiti kandže na kauču nego joj upravo ta polica postane omiljena meta.