stalak

Stalak za začine

Kuhinja je mjesto gdje postoji najviše kućanskih aparata i opreme. Vjerojatno ta prostorija traži najviše planiranja i organizacije prostora. Zbog često skučenog prostora moramo voditi računa o njegovoj maksimalnoj iskoristivosti. U ovom kratkom članku prikazujemo jedan mali dodatak za čiju izradu ne treba puno vremena.

stalak za začine

Ovaj jednostavni stalak vješt majstor može izraditi vrlo brzo.  Pritom možete upotrijebiti daske koje su ostale od palete ili neke ambalaže koja je došla s nekim kućanskim uređajem. Isti stalak Vas može potaknuti na izradu veće varijante za organizaciju i slaganje posuđa.

stalak za začine

Stalak za začine je prilika za mali dodatak kuhinji koji će prostor učiniti atraktivnim. Ovaj stalak s više redova može primiti i do 30 malih staklenki sa začinima.

Izrada je vrlo jednostavna, osnovu konstrukcije čini središnja ploča koja je izrezana stepeničasto a gornja nosiva ploha je prilagođena tim utorima.

stalak za začine

Spajanje dasaka možete izvesti s čavlima ili vijcima za drvo. Prije montaže daske je potrebno obraditi električnim brusnim alatom. Ovisno o finoći površine svoj stalak možete i atraktivno obojiti. Mi predlažemo neku jarku boju koja će se odlično uklopiti u ostatak kuhinje.