Stalak

stalak za časopis

Stalak za časopise

Časopisi se znaju brzo nakupiti u kući. Kutija za njih može biti brzo i jeftino rješenje, no djeluje dosadno. Zašto ne izraditi stalak za časopise s nekim zanimljivim dizajnom? Evo nekih zanimljivih ideja...

Za prvu su vam potrebne dvije daske po izboru i pila za drvo. Izmjerite daske i olovkom označite sredinu duže stranice. Uzmite pilu i u obje daske izrežite utor kako bi jedna daska ušla u drugu. Brusnim papirom pobrusite oštre rubove te umetnite daske kao na slici. Dobili ste stalak u obliku slova x.

Također pokušajte napraviti stalak od drveta i kože. Dva i dva komada drveta su povezani poprečnim drvenim valjkom, a drže se u obliku slova x. Na valjke su pričvršćene trake kože. Časopisi se stave između dvaju parova dasaka. Još jedna zanimljiva ideja je postaviti drvene ploče tako da čine donju i dvije bočne stranice kocke. Napravite takva dva oblika te ih spojite metalnom konstrukcijom na kojoj stoje. Dobili ste jedinstven i moderni dizajn. Pokušajte kombinacijama ovih dizajna stvoriti vlastiti dizajn po vašem ukusu i ukrasiti svoj dom.

stalak za časopis