Dekoracija drveta

bazen

Gradnja bazena

Kako vrućine rastu, želja za bazenom je sve veća...

Mnoštvo današnjih bazena je pravokutnog oblika, no ako razmišljate o izgradnji vanjskog bazena, zašto ne probate neke zanimljivije izvedbe?

Prva ideja je izgraditi bazen koji nije ukopan u zemlji, već je na uzvišenoj površini. S time smo dobili ljepši pogled dok se kupamo, a može biti vrlo lijep ukras samoj kući. Također, bazenu možemo dodati i rub preko kojeg se voda preljeva. To stvara iluziju da bazen nema rub, pogotovo kada je voda mirna.

Vrlo lijep ukras našoj kući čini i bazen na terasi, no zbog problema težine on nije lako izvediv. Trenutno vrlo popularan oblik bazena je sa zaobljenim, krivudavim rubovima nepravilnog oblika. Takav bazen može djelovati kao malo jezerce ako ga tako uredite. Važno je i uređenje onoga što ga okružuje kao i samog bazena. Blagi rubova, u obliku plaže se posebno uklapaju u ovakav stil.

Kada ste odabrali oblik, izgled i poziciju bazena kojeg želite, možete mu dodati i rasvjetu. Rasvjetu postavite unutar bazena u odgovarajućim bojama. Tako vaš bazen dobiva poseban izgled čak i noću. Neka vam kreativnost ne stvara prepreku u dizajniranju ovakvih zanimljivih bazena tijekom ovakvih vrućina.

bazen